Plný bielkovín a úplne bez múky: Chutný semienkový chlebík máte hotový raz-dva
Máte vypnuté reklamy
Vďaka financiám z reklamy prinášame kvalitné a objektívne informácie. Povoľte si prosím zobrazovanie reklamy na našom webe. Ďakujeme, že podporujete kvalitnú žurnalistiku.
Zdroj: pinterest.com
Tento recept poteší nielen tých, ktorí sa stravujú bezlepkovo, ale všetkých, ktorí sa márne snažia zhodiť kilogramy navyše.
Čas letných dovoleniek a plavková sezóna sa nezadržateľne blíži a vy sa stále neviete zbaviť kíl navyše? Jedna z najúčinnejších zmien, ktoré môžete vyskúšať, je vynechať aspoň na čas klasický chlieb a výrobky z bielej múky. Máme pre vás super tip, s ktorým vám tieto potraviny vôbec nebudú chýbať!
Tento chlebík je výbornou voľbou pre tých, ktorí nemôžu lepok či sa ho snažia vo svojom jedálničku obmedziť a jedálniček naopak obohatiť kvalitnými bielkovinami a tukmi. Stačí len zmiešať všetky ingrediencie, upiecť, a môžete si pochutnávať na chlebíku s vašou obľúbenou oblohou.
Zdravý semienkový chlieb bez múky
Ingrediencie:
- 50 g mletých ľanových semienok
- 70 g tekvicových alebo slnečnicových semienok
- 170 g mletých mandlí
- 1 ČL prášku do pečiva
- 5 vajíčok
- ½ PL kokosového alebo olivového oleja
- 200 ml vody
- 1 lyžička soli
Postup:
- Rúru predhrejte na 180 °C. Menšiu obdĺžnikovú formu s vyššími okrajmi vymažte olejom a vysypte trochou ľanových semienok.
- Vo veľkej mise zmiešajte zvyšné ľanové semienka, mleté mandle, prášok do pečiva, 3/4 tekvicových alebo slnečnicových semienok a soľ.
- V druhej mise rozšľahajte vajíčka s vodou a prisypte suché ingrediencie. Malo by vzniknúť hustejšie cesto.
- Ak bude treba, zrieďte ho ešte trochou vody a cestom naplňte vysypanú formu.
- Nakoniec posypte zvyšnými tekvicovými alebo slnečnicovými semienkami.
- Pečte 35-40 minút. Nechajte vychladnúť na mriežke a môžete podávať.