Oblačno
13°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Plný bielkovín a úplne bez múky: Chutný semienkový chlebík máte hotový raz-dva
Zdielať na

Plný bielkovín a úplne bez múky: Chutný semienkový chlebík máte hotový raz-dva

Zdroj: pinterest.com

Tento recept poteší nielen tých, ktorí sa stravujú bezlepkovo, ale všetkých, ktorí sa márne snažia zhodiť kilogramy navyše.

Čas letných dovoleniek a plavková sezóna sa nezadržateľne blíži a vy sa stále neviete zbaviť kíl navyše? Jedna z najúčinnejších zmien, ktoré môžete vyskúšať, je vynechať aspoň na čas klasický chlieb a výrobky z bielej múky. Máme pre vás super tip, s ktorým vám tieto potraviny vôbec nebudú chýbať!

Tento chlebík je výbornou voľbou pre tých, ktorí nemôžu lepok či sa ho snažia vo svojom jedálničku obmedziť a jedálniček naopak obohatiť kvalitnými bielkovinami a tukmi. Stačí len zmiešať všetky ingrediencie, upiecť, a môžete si pochutnávať na chlebíku s vašou obľúbenou oblohou.

Zdravý semienkový chlieb bez múky

Ingrediencie:

  • 50 g mletých ľanových semienok
  • 70 g tekvicových alebo slnečnicových semienok
  • 170 g mletých mandlí
  • 1 ČL prášku do pečiva
  •  5 vajíčok
  • ½ PL kokosového alebo olivového oleja
  • 200 ml vody
  • 1 lyžička soli

Postup:

  1. Rúru predhrejte na 180 °C. Menšiu obdĺžnikovú formu s vyššími okrajmi vymažte olejom a vysypte trochou ľanových semienok.
  2. Vo veľkej mise zmiešajte zvyšné ľanové semienka, mleté mandle, prášok do pečiva, 3/4 tekvicových alebo slnečnicových semienok a soľ.
  3. V druhej mise rozšľahajte vajíčka s vodou a prisypte suché ingrediencie. Malo by vzniknúť hustejšie cesto.
  4. Ak bude treba, zrieďte ho ešte trochou vody a cestom naplňte vysypanú formu.
  5. Nakoniec posypte zvyšnými tekvicovými alebo slnečnicovými semienkami.
  6. Pečte 35-40 minút. Nechajte vychladnúť na mriežke a môžete podávať.

Súvisiace články

Najčítanejšie