Zatiahnuté
Bratislava
Danica, Dana
16.4.2024
Osí pás vám zdvihne sebavedomie: TU je návod, ako si ho rýchlo vypracovať
Zdielať na

Osí pás vám zdvihne sebavedomie: TU je návod, ako si ho rýchlo vypracovať

Zdroj: Pixabay.com

Vedeli ste, že ak máte pekne vytvarovaný pás, pôsobíte sexi a sebavedome? Ak si ho chcete vypracovať ešte pred letom, poradíme vám 6 cvikov, s ktorými to bude hračka.

Pokiaľ k vám v tomto ohľade nebola príroda štedrá, môžete si pomôcť cvičením. Musíte si však uvedomiť, že ak máte silnú vrstvu podkožného tuku, bez diéty a aeróbneho pohybu vám posilňovanie nepomôže.

Základným pravidlom sexi štíhleho pásu je absencia vrstvy tuku. Ak totižto máte brucho pokryté vrstvou tuku, môžete mať najväčšie svaly na svete a napriek tomu vám to nebude nič platné, pretože ich nikto neuvidí. Preto je vhodné do tréningu zapojiť aj aeróbne cvičenia, ktoré vám pri jej spaľovaní pomôžu.

Aeróbne cvičenia:

  • rýchla chôdza
  • beh
  • plávanie
  • veslovanie

Ďalšiu veľmi dôležitú úlohu hrá správne stravovanie.

Hlavné zásady vyváženého stravovania 

  • Príjem jedla v 5 až 6 denných menších porciách.
  • Príjem 1 – 1,5g/kg hmotnosti bielkovín, 2 – 2,5g/kg hmotnosti polysacharidov, 0,3 – 0,7g/kg hmotnosti nenasýtených tukov.
  • Dostatočný príjem tekutín 2,5 až 3 litre vody za deň.
  • Zvýšený príjem zeleniny.
  • Vylúčenie jednoduchých sacharidov a nasýtených tukov z jedálnička. 

Pixabay.com

​Cviky na precvičenie brušných svalov

Samozrejme, dôležitú úlohu má aj samostatné precvičenie brušných svalov. Avšak, treba ich spojiť s vyššie uvedenými – aeróbny tréning a vyvážené stravovanie.

Horolezec

Dajte sa do polohy, ako keby ste robili kľuk a koleno jednej nohy sa snažte čo najviac priblížiť k lakťu opačnej ruky (pravé kolenu ku ľavej ruke). Vykonávajte striedavo jednou a následne druhou nohou.

Nožnice

Nohy zdvihnite do vzduchu do 45-stupňového uhla a striedavo ich pomaly zdvíhajte až do uhla 90°.

Vytáčanie k pätám

Ľahnite si na chrbát s ohnutými kolenami do 90°. Podvihnite hornú časť tela zo zeme a snažte sa dotknúť striedavo päty jednej a následne druhej nohy.

Šikmé skracovačky

Ľahnite si na chrbát, telo majte vystreté, ale nohy si nasmerujte raz do jednej a potom do druhej strany pri každom zodvihnutí tela zo zeme ako pri skracovačkách.

Obrátené skracovačky

Ľahnite si na zem a spojené nohy si priťahujte smerom k hrudníku. Snažte sa ich pri vracaní sa do pôvodnej pozície nepoložiť na zem.

Rotácia trupu

Postavte sa s nohami rozkročenými na šírku ramien. Spojte si ruky za hlavou a vytáčajte trup doľava a doprava.

  • Všetky cviky vykonajte za sebou po 15 opakovaní bez prestávky. Až keď dokončíte 6. cvik, dajte si prestávku jednu minútu. Potom sériu opakujte ešte trikrát. Tréning môžete vykonávať každý druhý deň.

Nezabudnite, že pred každým tréningom vykonajte dynamický strečing a po cvičení statický. 

Ak túžite po krásnom tele, vyskúšajte mesačný video program pre štíhle a pevné telo SUPER BODYV tomto video programe nájdete 28 plnohodnotných video tréningov pre domáce cvičenie a viac než 12 hodín cvičenia.

Súvisiace články

Najčítanejšie