Polojasno
14°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Katolícku matku pobúril obľúbený kúsok ženského oblečenia: Je to diablov vynález
Zdielať na

Katolícku matku pobúril obľúbený kúsok ženského oblečenia: Je to diablov vynález

Zdroj: Profimedia.sk

Je to asi najpopulárnejší a najpohodlnejší kúsok ženského oblečenia, ktorý ste mali na sebe aj vy. Sú to práve legíny, ktoré ležia v žalúdku istej hlboko veriacej ženy.

Matka štyroch chlapcov, ktorá si hovorí Maryann White, poslala pred pár dňami redakcii istých malých amerických novín dopis, ktorý sa stal virálnym. Prečo? Spomínaná žena v ňom podrobne opisuje, akú hrozbu pre svet predstavuje nosenie legínov.

„Už veľmi dlho som zvažovala, že vám napíšem dopis. Čakala som a dúfala, že sa móda zmení a nakoniec ho nebudem musieť písať. To sa však stále nestalo. Nechcem nikoho uraziť, ani porušiť niekoho práva. Som len katolícka matka štyroch chlapcov s problémom, ktorý dokážu vyriešiť iba dievčatá: legíny,“ píše v úvode listu.

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

taking up arms for our right to bear ass #leggingsdayND #thanksmaryann

Príspevok, ktorý zdieľa annie (@annejarrett),

Ďalej čitateľom približuje, ako bola na bohoslužbe a pred ňou stála skupinka mladých dievčat a všetky boli oblečené v legínach. „Nechápem, ako je možné, že ich ženy dobrovoľne nosia a tým odhaľujú svoje dolné partie. Hanbila som sa za ne... Ženy tvrdia, že sú pohodlné - to je aj pyžamo a nahota. Ľudské telo je samo o sebe krásne, no po vonku nechodíme nahí. Chceme byť rešpektovaní a chceme, aby nás videli ako osobnosti a nie ako nejaké telá... V legínach sú ženy nahé a odhalené. Nabudúce, keď pôjdete nakupovať, mohli by ste myslieť na matky synov a obliecť sa radšej do džínsov?“ dodala na záver spomínaná žena, ktorá legíny považuje za diablov výmysel.

Dopis ženy pobavil a na oplátku sa fotia v legínoch

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

You asked for it, Maryann White. #LeggingsDayND #TheDevilsPants #MomOfBoys

Príspevok, ktorý zdieľa Nikki Eunson Vigil (@nikkievigil),

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Taking a break from Brexit for a moment to wish you a very Happy Leggings Day from the Women’s Equality Party. Why the celebration? Because a mum of male students at Notre Dame uni wrote an open letter in its newspaper, begging female students not to wear said garment for the sake of her sons. “(Fashion like leggings) makes it hard on Catholic mothers to teach their sons that women are someone’s daughters and sisters” ... Riiight? So this is @wep_uk ‘s response - just a timely reminder that women are NOT responsible for men’s actions and we will not be fashion or body-shamed. #leggingsdaynd #womensequality #womensequalityparty #PleaseDontTellUsWhatNotToWear #JoinWE

Príspevok, ktorý zdieľa Women's Equality Party Enfield (@wepenfield),

S lavínou reakcii, ktorú spustila však nepočítala! Ženy z celého sveta sa jej vysmiali a na sociálnych sieťach zverejňujú svoje fotky z legínoch. Čo hovoríte na ženin dopis?

Tu je originálny dopis od spomínanej matky

Súvisiace články

Najčítanejšie