Slávna tukožrútska polievka nie je pre každého: Vyskúšajte jej vylepšenú verziu
Máte vypnuté reklamy
Vďaka financiám z reklamy prinášame kvalitné a objektívne informácie. Povoľte si prosím zobrazovanie reklamy na našom webe. Ďakujeme, že podporujete kvalitnú žurnalistiku.
Zdroj: Profimedia (ilustračná fotografia)
Vyskúšali ste už schudnúť pomocou polievok? Tento recept je na rozdiel od najznámejšej kapustovej polievky ešte chutnejší a výživnejší a hladovať s ním určite nebudete.
Základom známej tukožrútskej polievky je síce zdravá kapusta, ale aj tak nedokáže pokryť potrebnú dávku vitamínov a minerálov, ktoré náš organizmus potrebuje. Navyše, mnohým nevyhovuje aj z dôvodu nafukovania či plynatosti. Ak je to aj váš prípad, možno pre vás bude vhodnejšia práve jej moderná verzia, ktorá vám pri chudnutí pomôže ešte lepšie.
Ako to funguje?
Vylepšený recept na tukožrútsku polievku pochádza od amerického odborníka na výživu - Johna Foreyta. Na rozdiel od klasickej kapustovej polievky, táto obsahuje vyvážené množstvo všetkých potrebných živín, vrátane bielkovín.
Aby ste s ňou schudli, navarte si jej veľký hrniec a každý deň zjedzte 2-3 porcie polievky s odstupom štyroch hodín. Na raňajky si môžete dať plátok celozrnného chleba, alebo toastu s plátkom chudej šunky a s paradajkou, prípadne biely jogurt s bobuľovitým ovocím. Vyskúšajte polievkovú diétu aspoň na pár dní, maximálne však 1 týždeň.
Tukožrútska polievka bez kapusty
Ingrediencie:
- 500 g kuracích pŕs
- 2 menšie cibule
- 200 g bielej fazule (cez noc namočená alebo sterilizovaná)
- 2 mrkvy
- 2 zelery
- 2 paradajky
- 2 strúčiky cesnaku
- 1 feferónku
- olivový olej
- soľ
- vegeta natur
- mleté čierne korenie
- oregano
Profimedia (ilustračná fotografia)
Postup:
- Vo väčšom hrnci speňte nadrobno nakrájanú cibuľu na troche olivového oleja.
- Pridajte kuracie mäso nakrájané na malé kocky a krátko opražte, aby sa mäso “zatiahlo.”
- Pridajte prelisovaný cesnak, nakrájanú zeleninu, fazuľu, feferónku, soľ a koreniny.
- Suroviny zalejte vodou a varte do mäkka, tesne pred dovarením pridajte do polievky nadrobno nakrájané paradajky bez šupky.
- Hotovú polievku dochuťte soľou a bylinkami podľa chuti a môžete konzumovať.