Oblačno
19°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Chudnúcim hitom je tento zelený zázrak: Zbaví vás toxínov aj veľkého brucha
Zdielať na

Chudnúcim hitom je tento zelený zázrak: Zbaví vás toxínov aj veľkého brucha

Zdroj: Profimedia

Šťavu z tejto zeleniny si obľúbili aj mnohé celebrity a dobre vedia prečo. Okrem toho, že ich nadopuje živinami a vlákninou, dokáže perfektne nakopnúť chudnutie a zbaví vás aj problémov s nafúknutým bruškom.

Chudnúcim hitom nie je nič iné, ako šťava zo stopkového zeleru. Táto nenápadná zelenina obsahuje veľa vlákniny, antioxidantov, je bohatým zdrojom vitamínu K a ďalších vitamínov a minerálnych látok, ako je draslík, jód, zinok, chróm a vápnik.

Chudnúci zázrak

Zeler má veľmi nízky obsah kalórií, na 100 gramov je ich iba 19, čo je ďalší z dôvodov konzumovať ho pri chudnutí. Zeler pomáha pri detoxikácii organizmu, pomáha dobrému tráveniu, chráni žalúdok pred vznikom vredov a iných ochorení, posilňuje imunitu, dodáva energiu, udržiava krvný tlak na zdravej úrovni, pôsobí preventívne proti rakovine a mnoho ďalších…

Thinkstockphotos

Ako ho konzumovať?

Hitom je práve čerstvá zelerová šťava, ktorú si pripravíte jednoducho odšťavením zväzku stonkového zeleru a vypijete ju ráno nalačno.

Ďalším spôsobom je stonkový zeler pridať do rôznych zeleninových alebo miešaných smoothies, alebo ho nakrájaný na malé kúsky pridať do zeleninového šalátu.

Vyskúšať môžete aj tento mimoriadne účinný detoxikačný nápoj, ktorý váš organizmus zbaví všetkých nánosov, nadopuje vás vitamínmi a vlákninou a pomôže vám rýchlejšie schudnúť.

View this post on Instagram

A post shared by Jenna Dewan (@jennadewan)

Extra silný detoxikačný nápoj

Ingrediencie:

  • 3 veľké zelerové stonky
  • 2 plátky ananásu
  • menšia hrsť petržlenovej vňate
  • voda

Postup:

  1. Všetky suroviny dôkladne poumývajte, pokrájajte na menšie kusy a vložte do mixéra.
  2. Pridajte trochu vody a mixujte dohladka.
  3. Ak je nápoj hustý, pridajte vodu podľa potreby.

Detoxikačný nápoj vypite ráno na lačný žalúdok a jeden pohár večer. Prvé účinky pocítite už na tretí deň, ideálne je však vydržať v kúre 1 týždeň. Tento nápoj je určený iba úplne zdravým ľuďom a piť by ho nemali ani tehotné ženy!

pinterest.com

Súvisiace články

Najčítanejšie