Polojasno
12°
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Vyskúšajte to ako Belinda: Jej rady na štíhlosť, vitalitu a mladosť sú hitom
Zdielať na

Vyskúšajte to ako Belinda: Jej rady na štíhlosť, vitalitu a mladosť sú hitom

Zdroj: Instagram

Ako to len robí, že po dvoch deťoch vyzerá oveľa lepšie ako v dvadsiatke? Táto žena našla spôsob, ktorý vám predĺži mladosť, sama je dôkazom toho, že funguje!

Austrálčanke Belinde Norton (41) by ste jej vek určite netipovali. Zaujímavé je, k svojmu super telu, perfektnej kondičke a pozitívnemu prístupu k životu sa dopracovala až po pôrode dvoch detí.

Kým iné ženy tehotenstvom a materstvom o svoje krivky prídu, lebo nemajú dostatok energie na pravidelné cvičenie a nedokážu si vyhradiť čas pre seba, Belinda dokázala, že sa to dá a nielen to. Po štyridsiatke a dvoch tehotenstvách vyzerá oveľa lepšie ako pred dvadsiatimi rokmi. Jej tipy si môžete osvojiť aj vy!

Belinda 20+ a 40+...

Instagram

​Kvalitná strava je základ

Belinda má jedálniček rozdelený do šiestich menších výživných porcií. Základom jej stravy je zelenina a čerstvé ovocie, ďalej strukoviny, losos, mandle a konzumuje tiež veľa špenátu.

Na spomalenie starnutia a udržanie mladistvej pleti odporúča pravidelne konzumovať čučoriedky. “Sú plné antioxidantov, zlepšujú krv, čím pomáhajú nášmu kardiovaskulárnemu zdraviu a pomáhajú nám v boji proti chorobám,” pridala jeden z tipov na zdravie a krásu.

Naopak, v jej jedálničku nenájdete žiaden cukor (iba v prirodzenej forme v ovocí) a úplne vylúčila aj všetky polotovary a nekonzumuje ani červené mäso.  

Belinda upozorňuje aj na dôležitosť pitného režimu, ktorý podľa nej stále ľudia podceňujú. “Pite najmä obyčajnú čistú vodu a pred každým jedlom si dajte jeden veľký pohár,” odkazuje a  dodáva, že pri snahe schudnúť je dobré úplne vylúčiť sladené nápoje a alkohol, ktorý je plný kalórií. 

Instagram

Bez pohybu to nepôjde

Mlado vyzerajúca mamička s dokonalým telom nedá dopustiť na prirodzený pohyb, na cvičenie využíva aj prechádzky s rodinou, prípadne cvičia spolu celá rodina. “Ak sa rozumne stravujete a máte dostatok pohybu, určite nebudete musieť držať žiadne diéty,” dodáva sympatická mamina.

Belinda odporúča nepreháňať to s behom, vraj to môže viesť ku stresu. Ona sama behá len kratšie vzdialenosti a uprednostňuje rýchlu chôdzu. Je len na vás, aký druh pohybu si zvolíte. Ideálne je rôzne druhy cvičení striedať a najmä, hýbať sa pravidelne!

Tipy navyše

  • Belinda radí ženám, aby nepili nápoje pomocou slamky, pretože si tak zbytočne podporujú tvorbu vrások okolo úst.
  • Okrem už všetkých spomenutých tipov, Belinda upozorňuje aj na dôležitosť psychickej pohody. Z tohto dôvodu sa aspoň 2-krát do mesiaca stretáva s kamarátkami, kde “vyriešia” všetko, čo ich trápi. Na túto zázračnú “terapiu” nedá dopustiť!
  • Ďalším z jej tipov sú pravidelné masáže, ktoré by sme podľa nej nemali považovať za luxus, ale za dôležitú potrebu a súčasť zdravého životného štýlu.
  • Na udržanie mladosti by sme to nemali preháňať s opaľovaním, používať kvalitné krémy s UV ochranou a oči by sme si mali vždy chrániť slnečnými okuliarmi.
  • A na záver fit mamička odporúča doprať si raz a čas relaxačný kúpeľ, aspoň krátke meditácie, obmedziť sociálne média a radšej si večer oddýchnuť pri knihe a v neposlednom rade, neponocovať a dopriať si pravidelný a dostatočný spánok.

https://www.instagram.com/p/BsprvTVHNrE/

https://www.instagram.com/p/Br3sXDRHuW8/

https://www.instagram.com/p/BpVMB_lnMxE/

https://www.instagram.com/p/BrRrS1anHFE/

https://www.instagram.com/p/BkudMOGnMJm/

https://www.instagram.com/p/BgLJuvencHj/

https://www.instagram.com/p/BofI4MQHqLC/

Reštart - nová televízna šou na JOJke, vám ukáže, že nikdy nie je neskoro urobiť niečo pre seba. Staňte sa svedkami toho, ako sa sedemnásť obyčajných ľudí vydá za šťastím a zmenou, ktorá bude trvalá.

Sledujte šou Reštart každý utorok o 20:35 na JOJke!

Súvisiace články

Najčítanejšie