Zatiahnuté
10°
Bratislava
Vojtech
23.4.2024
Do Vianoc bez nadváhy aj veľkého brucha? Stavte na zimnú chudnúcu polievku
Zdielať na

Do Vianoc bez nadváhy aj veľkého brucha? Stavte na zimnú chudnúcu polievku

Zdroj: thewholetara.com

Toto jedlo uvaríte extra rýchlo, chutí fantasticky, je plné vitamínov a vlákniny a pomôže vám cítiť sa aj vyzerať oveľa lepšie už po pár dňoch!

Aj vám by sa zišlo do Vianoc zhodiť pár kíl a túžite sa zbaviť nafúknutého bruška? Táto skvelá tukožrútová polievka dokáže hotové divy, oplatí sa vyskúšať ju!

Základom tejto chudnúcej polievky je karfiol a brokolica. Táto zelenina je síce farebne odlišná, ich zloženie je však veľmi podobné a v mnohom sa dopĺňajú. Okrem množstva vitamínov a pre telo dôležitých látok je výhodné aj to, že sú chudobné na kalórie. Z veľkej časti ich tvorí voda, preto sú pri snahe schudnúť ideálne.

Najväčším prekvapením v tejto polievke je avokádo, ale vôbec sa tejto kombinácie nemusíte báť. Avokádo dodá polievke zdravé tuky, ktoré vás ešte viac zasýtia, ale pritom podporia chudnúci proces. Navyše, ak použijete naozaj zrelé avokádo, polievka bude vďaka nemu ešte krémovejšia, akoby v nej bola smotana.

Zimná chudnúca polievka

  • 1 karfiol
  • 1 brokolica
  • 1 zrelé mäkšie avokádo
  • 1 cibuľa
  • 6 strúčikov cesnaku
  • 1,5 l vody
  • Olivový olej
  • Soľ a korenie, podľa chuti

    thewholetara.com

Postup:

  1. Vo väčšom hrnci na troche olivového oleja orestuje nadrobno nakrájanú cibuľu, pridajte nasekaný cesnak a karfiol s brokolicou rozobratý na ružičky.  
  2. Všetko zalejte vodou, prípadne zeleninovým vývarom, pridajte soľ a korenie a varte do zmäknutia, približne 20 minút.  
  3. Na konci varenia pridajte do hrnca kúsky nakrájaného zrelého avokáda.  
  4. Naberačkou odoberte niekoľko kúskov brokolice, karfiolu a avokáda, zvyšok pomixujte ponorným mixérom na hladký krém.
  5. Hotovú polievku dochuťte ešte soľou, korením, prípadne bylinkami podľa chuti a pri podávaní vložte do každej misky celé kúsky zeleniny.

Tip

Polievka má minimum kalórií a pritom je poriadne sýta. Pokojne si ju dajte ako samostatné hlavné jedlo na obed aj na večeru a snažte sa aspoň na pár dní vylúčiť sladké a nezdravé potraviny. Ak pridáte aj viac pohybu, ešte pred Vianocami budete mať o niekoľko kíl menej úplne bez námahy!

Súvisiace články

Najčítanejšie