Zatiahnuté
10°
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Vôňa domova! Užite si domácu aromaterapiu nielen na Vianoce
Zdielať na

Vôňa domova! Užite si domácu aromaterapiu nielen na Vianoce

Zdroj: Notino

INZERCIA / Asi každý človek na svete túži po mieste, kam by sa mohol vracať a kde by sa cítil v bezpečí. Mnohé spomienky sú spojené s vôňou a keď ju ucítime, prenesieme sa do minulosti.

Čaro okamihu

Po práci sa vraciame domov. Na miesto, ktoré má pre nás špeciálny význam, kde vládne láska a pokoj. Túžime po radosti všedných dní a svoje prostredie si zútulňujeme – rôzne bytové doplnky k nemu jednoducho neodmysliteľne patria. K tým najpopulárnejším zaraďujeme aj vône do bytu. Prevoňajú priestor, navodia pokojnú atmosféru, pocity pohody a zlepšia náladu.

Účelom a výhodou bytových parfémov je schopnosť prekryť rôzne pachy, ktoré v domácnosti vznikajú po varení alebo po domácom miláčikovi. Ľudia si ich čoraz častejšie kupujú aj do práce, kde im pomáhajú vyrovnať sa so stresom alebo napätím.

Notino

​Možností je taaak veľa...

Vône do bytu či bytové parfémy sú najlepšou voľbou pre tých, ktorí túžia po niečom peknom a zároveň praktickom. Na výber je toho naozaj veľa. Vonné oleje, difuzér, lampy, vonné tyčinky či sviečky... Nemusí to byť len o vôni, jeho kúpou môžete získať veľmi štýlový bytový doplnok. Takým je napríklad katalytická lampa. Vyzerá ako čarovný kúsok Orientu a funguje na princípe katalytickej reakcie. Znamená to, že horí bez plameňa a priestor nielen prevonia, ale aj dezinfikuje. Predávajú sa v rôznych veľkostiach a každá je malým majstrovským dielom.

Populárny je aj aróma difuzér. Obsahuje voňavú náplň, ktorá sa prostredníctvom tyčiniek odparuje do vzduchu. Má veľkú výhodu v tom, že prevonia domov permanentne. Nezapaľuje sa tak ako sviečky, preto je bezpečnou ozdobou izieb.

Notino

​Cesta ku šťastiu vedie cez... nos

Bytový sprej nie je obyčajný osviežovač vzduchu. Funguje (a často aj vyzerá) podobne ako ten, ktorý používame na seba. Stačí jedno stlačenie, aby váš interiér voňal a vychutnáte si tak omamnú vôňu vtedy, keď ju potrebujete. Vhodný je skôr na menšie priestory, aby bolo vôňu cítiť.

Notino

​Luxusné a príjemne voňavé sú aj kvalitné sviečky z tých najlepších ingrediencií. Vytvárajú útulnú atmosféru a domov pripravia aj na rôzne sviatočné udalosti ako Vianoce alebo oslavy. Vonné sviečky Yankee Candle majú svoju vianočnú tradíciu už od roku 1969, keď Mike Kittredge svojej mame daroval vlastnoručne vyrobenú dekoratívnu sviečku. Odvtedy sa tieto nádherne voňajúce doplnky stali nesmierne populárnou vianočnou dekoráciou, a to nielen v Amerike. Ich trvácne a čisté vône perfektne doplnia každý interiér, vysoký obsah aromatických olejov a prírodných extraktov zas navodí príjemnú vianočnú pohodu.

Notino

Obdobou je aromalampa, v ktorej sa topí jemný vonný vosk a uvoľňuje do miestností omamnú vôňu. Dizajnové sklenené či keramické vonné lampy vám vytvoria doma nezameniteľnú atmosféru. Dovnútra sa vložia čajové sviečky a do nádobky navrchu nalejete vonný vosk alebo vodu a zopár kvapiek vonného oleja. Výhodou je, že vonné oleje môžete rôzne striedať, kombinovať a meniť podľa aktuálnej nálady.

Najčítanejšie