Jasno
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Mávate večer vlčí hlad? Toto si môžete dať tesne pred spaním a nepriberiete!
Zdielať na

Mávate večer vlčí hlad? Toto si môžete dať tesne pred spaním a nepriberiete!

Zdroj: Profimedia

Vedeli ste, že existuje pokrm, z ktorého nielen nepriberiete, ale dokonca vám pomôže schudnúť, aj keď si ho dáte neskoro večer?

Možno vás to prekvapí a možno aj nie, ale potravinou, ktorá má doslova zázračnú schopnosť pri chudnutí, je cottage cheese.

Ako to funguje?

Najnovší  výskum publikovaný v Britskom časopise o výžive, zistil, že konzumácia cottage cheese  pred spaním môže výrazne pomôcť pri chudnutí, pretože zrýchľuje  metabolizmus, formuje svalstvo a celkovo podporuje zdravie aj počas spánku.

Tento zdravý syr je považovaný za ideálny večerný pokrm, pretože je bohatý na proteín nazývaný kazeín, ktorý sa pomaly uvoľňuje do tela. To zabezpečuje stály prísun aminokyselín počas noci. 

Profimedia

Ako ho konzumovať?

Po cottage cheese by sme podľa odborníkov mali siahnuť vtedy, ak je už neskoro večer, a nás pochytil vlčí hlad, môže to byť pokojne aj pol hodinu predtým, ako sa uložíte do postele.

Samozrejme, syru nemôžete zjesť v obrovskom množstve a s tromi krajcami chleba! Ideálna porcia je, ak si do malej misky dáte 2-3 polievkové lyžice cottage cheese a ochutiť si ho môžete napríklad malou hrsťou čučoriedok.

Ak vás najbližšie chytí večerný hlad, vyskúšajte túto fintu. Pomôže vám schudnúť a dokonca je užitočná aj pri formovaní svalovej hmoty.

Súvisiace články

Najčítanejšie