Zatiahnuté, dažďové prehánky
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Páli vám to lepšie ako agentom FBI? Ak rozlúštite tieto logické hádanky, ste super!
Zdielať na

Páli vám to lepšie ako agentom FBI? Ak rozlúštite tieto logické hádanky, ste super!

Zdroj: pixabay

Ak milujete rôzne krimi seriály a filmy, možno zvyknete už na ich začiatku hádať, kto je vlastne vrahom. Ak sa takmer vždy trafíte, tento logický test by mal byť pre vás hračkou.

V mnohých zahraničných krimi seriáloch, ktoré ponúka aj televízia JOJ, hrajú hlavné postavy práve agenti FBI. Vedeli ste, že dostať sa do ich radov je neskutočne ťažké?

Iba menej ako 5 % uchádzačom sa to aj podarí. Kandidáti prechádzajú sitom a jednou z úloh je aj rozlúštenie hádaniek, ktoré odhalia, či máte dostatočné kreatívne a logické myslenie, aby ste sa stali super agentom. Schválne, prešli by ste testom?

 1. Ktorá je matka chlapca na obrázku?

Na obrázku sedia dve ženy a malé dieťa. Ktorá z nich je jeho matka?

 

brightside.me

​Rozlúštenie: Tá vľavo (pozícia sedu odhaľuje jej prirodzený inštinkt chrániť ho a malé deti väčšinou smerujú tvárou ku svojej matke, keď sa hrajú a ona je na blízku)

 2. Tabletky

Sériový vrah dal svojim obetiam na výber jednu z dvoch tabletiek. Jednu zjedol on, druhú obeť a vždy po jej konzumácii zomrela obeť. Ako vrah vedel, ktorá tabletka je otrávená a ktorá nie?

brightside.me

​Rozlúštenie: Obe tabletky boli neškodné, otrávená bola voda v pohári

 3. Nápoje

Muž si so ženou vyšli do reštaurácie. Kým čakali na jedlo, žena objednala 5 nápojov s ľadom, keďže bolo veľmi teplo. Žena 4 nápoje vypila rýchle za sebou a muž len jeden, aj ten pomaly. Po chvíľke mu prišlo zle a zomrel. Doktor povedal, že všetky nápoje boli otrávené. Ako je možné, že žene nič nebolo?

brightside.me

​​​Rozlúštenie: Žena vypila nápoje rýchlo a jed, ktorý bol v ľadových kockách, sa nestihol roztopiť.

4. Kazeta

Detektív našiel mŕtvolu muža so zbraňou v ruke a prehrávačom. Keď stlačil tlačidlo play, vypočul si jeho odkaz, ktorý hovoril, že je unavený zo svojho života a rozhodol sa spáchať samovraždu. Na konci bolo počuť výstrel. Prečo si detektív hneď myslel, že ide o vraždu?

brightside.me

​​​Rozlúštenie: Mŕtvola by asi ťažko pretočila kazetu na začiatok odkazu.

Súvisiace články

Najčítanejšie