Oblačno
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Pribudli vám pigmentové fľaky? Zbavte sa ich jednoduchou prírodnou metódou
Zdielať na

Pribudli vám pigmentové fľaky? Zbavte sa ich jednoduchou prírodnou metódou

Zdroj: Profimedia

Tkz. starecké škvrny nesúvisia iba so starnutím, sú tiež dôsledkom nadmerného slnenia a nedostatočného používania opaľovacích krémov. Našťastie, existuje účinná metóda, ktorou ich ľahko a rýchlo odstránite.

Pigmentové škvrny nie sú nebezpečné tak, ako niektoré znamienka, sú skôr kozmetickým problémom. Prezradíme vám veľmi starú a pritom najúčinnejšiu prírodnú metódu, ktorou sa ich zbavíte, alebo ich minimálne zosvetlíte.

Ako odstrániť pigmentové fľaky?

Budete potrebovať:

  • 2 cibule
  • 2 PL jablčného octu

Postup:

Cibuľu očistite, nakrájajte na menšie kúsky a vložte do mixéra. Pridajte jablčný ocot a dobre rozmixujte.

pinterest.com

Použitie:

Do zmesi namočte vatový tampón alebo gázu a dobre ňou pigmentové škvrny pretrite. Ak neminiete celú zmes, dajte ju do sklenenej uzatvárateľnej nádobky a skladujte v chladničke. Opakujte každý večer po dobu 2-4 týždňov, zmiernenie škvŕn však spozorujete už po prvom týždni.

Ako to funguje?

  • Čerstvá cibuľová šťava sa tradične používa na liečbu jaziev na koži a cibuľa má vysoký obsah antioxidantov, ktoré chránia vrstvu kože a zabraňujú poškodeniu voľných radikálov.
  • Jablčný ocot obsahuje alfa-hydroxylové kyseliny, ktoré fungujú ako prírodné exfolianty a odstraňujú odumreté vrstvy kože. Kombinácia týchto dvoch surovín môže urobiť zázraky pre vašu pokožku.

Súvisiace články

Najčítanejšie