Tento rýchly recept oceníte najmä v horúcich dňoch, keď sa nikomu nechce tráviť veľa času za sporákom. Vyskúšajte ho hneď a zaručene sa zaradí medzi vaše obľúbené.
Ak obľubujete paradajky, určite vás poteší tento skvelý recept, ktorý vám zaberie len pár minút a výsledok si obľúbi celá vaša rodina!
Pečené parmezánové paradajky
Ingrediencie:
- Čerstvé paradajky
- Parmezán (+ mozzarella)
- Mleté čierne korenie, soľ
- Oregano alebo iné čerstvé bylinky (bazalka, petržlenová vňať a pod.)
- Olivový olej
Postup:
- Umyté paradajky rozkrojte na polovice a uložte na menší plech.
- Posoľte ich a jemne okoreňte a každú posypte nastrúhaným parmezánom.
- Pridajte časť byliniek, prelejte olivovým olejom a dajte do vyhriatej rúry.
- Pečte približne 15-20 minút, kým nezmäknú a syr sa nerozpustí.
- Pred podávaním posypte ešte čerstvo nasekanými bylinkami.
- Dobrú chuť!
Tip:
- Na polovičky paradajok môžete pridať aj kúsok mozzarelly, prípadne nadrobno nakrájanú slaninku, budú tak ešte chutnejšie a sýtejšie.
- Pečené paradajky môžete podávať ako ľahké predjedlo, skvelé sú ako príloha k mäsu či pečenej rybe, ale napríklad s pečenými zemiakmi či celozrnným chlebom si ich môžete pokojne dať aj ako hlavný chod.