Polojasno
15°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Neviete čo s paradajkami? Vyskúšajte bleskový tip na chutné letné jedlo
Zdielať na

Neviete čo s paradajkami? Vyskúšajte bleskový tip na chutné letné jedlo

Zdroj: pinterest.com

Tento rýchly recept oceníte najmä v horúcich dňoch, keď sa nikomu nechce tráviť veľa času za sporákom. Vyskúšajte ho hneď a zaručene sa zaradí medzi vaše obľúbené.

Ak obľubujete paradajky, určite vás poteší tento skvelý recept, ktorý vám zaberie len pár minút a výsledok si obľúbi celá vaša rodina!

Pečené parmezánové paradajky

Ingrediencie:

  • Čerstvé paradajky
  • Parmezán (+ mozzarella)
  • Mleté čierne korenie, soľ
  • Oregano alebo iné čerstvé bylinky (bazalka, petržlenová vňať a pod.)
  • Olivový olej

    pinterest.com

Postup:

  1. Umyté paradajky rozkrojte na polovice a uložte na menší plech.
  2. Posoľte ich a jemne okoreňte a každú posypte nastrúhaným parmezánom.
  3. Pridajte časť byliniek, prelejte olivovým olejom a dajte do vyhriatej rúry.
  4. Pečte približne 15-20 minút, kým nezmäknú a syr sa nerozpustí.
  5. Pred podávaním posypte ešte čerstvo nasekanými bylinkami.
  6. Dobrú chuť!

Tip:

  • Na polovičky paradajok môžete pridať aj kúsok mozzarelly, prípadne nadrobno nakrájanú slaninku, budú tak ešte chutnejšie a sýtejšie.
  • Pečené paradajky môžete podávať ako ľahké predjedlo, skvelé sú ako príloha k mäsu či pečenej rybe, ale napríklad s pečenými zemiakmi či celozrnným chlebom si ich môžete pokojne dať aj ako hlavný chod.

Súvisiace články

Najčítanejšie