Expresné chudnutie podľa Parížaniek: Francúzky jedia túto polievku
Máte vypnuté reklamy
Vďaka financiám z reklamy prinášame kvalitné a objektívne informácie. Povoľte si prosím zobrazovanie reklamy na našom webe. Ďakujeme, že podporujete kvalitnú žurnalistiku.
Zdroj: profimedia.sk
Je ideálna v horúčavách a vďaka nej dokáže aj rýchlo schudnúť. Vyskúšajte recept na bohatú francúzsku cibuľačku, ktorú milujú aj Parížanky práve pre jej chudnúce účinky.
Keď istá skupina vedcov skúmala stravovacie návyky Parížaniek, zistili, že mnohé z nich uprednostňujú pred výdatnými kalorickými jedlami práve polievky.
Aj preto majú vo svete reputáciu, že nikdy nepriberú. Výživoví experti špeciálne zostavili konkrétnu polievku, vďaka ktorej sa dá naozaj schudnúť. Niekedy až 4 kilá za týždeň! Ide o bohatú francúzsku cibuľačku, ktorá sa je dvakrát denne. Všetky jej zložky napomáhajú naštartovať metabolizmus, spaľovanie uložených tukov najmä v páse. Samozrejme, by ste pri nej mali dodržiavať aj presný jedálniček a trochu sa hýbať.
profimedia.sk
Ingrediencie:
- 4 malé najemno nakrájané žlté cibule
- 150 g nakrájaných šampiónov alebo zeleninový mix
- 6 nakrájaných strúčikov cesnaku
- 2 litre hydinového vývaru
- 170 g pohánky
- 4 PL rajčinového pretlaku
- 2 čl mletého zázvoru
- 1 čl čierneho korenia
- 2 miso kocky
- 4 PL olivového oleja
- 200 g nakrájaného kučeravého kelu
- 80 ml červeného vína
- 250 g uvareného kuracieho mäsa2 čl kurkumy
- šťava z čerstvého citróna , bylinky na ozdobenie
Postup:
Vo veľkom hrnci opražte cibuľku asi 10 minút, pridajte k nej kel a duste ho asi 5 minút. Pridajte cesnak a duste ho asi 1 minútu. Prilejte hydinový vývar, dobre premiešajte. Postupne pridajte pohánku, pretlak, hríby, zázvor, čierne korenie, miso kocky, víno, kura a dobre premiešajte. Priveďte k varu, znížte teplotu a varte ešte 15 minút. Na záver pridajte kurkumu a odstavte. Podávajte s čerstvo vytlačenou citrónovou šťavou a bylinkami.
Chudnúci jedálniček:
Po prebudení: Vypite 1 pohár vody so šťavou z citróna
Raňajky: 2 krajce celozrnných toastov s 1 PL lyžicou arašidového masla alebo praženica z 3 bielok, 175 g ovocného mixu a pohár citrónovej vody
Obed: 1 porcia francúzskej polievky
Večera: 1 porcia francúzskej polievky
Desiata/olovrant (vyberte si vždy jeden pokrm):
1 ovocie a 10 mandlí
4 malé štvorce 70 percentnej čokolády
120 ml červeného vína