Chutné chrumkanie k telke: Z týchto hranoliek nepriberiete
Máte vypnuté reklamy
Vďaka financiám z reklamy prinášame kvalitné a objektívne informácie. Povoľte si prosím zobrazovanie reklamy na našom webe. Ďakujeme, že podporujete kvalitnú žurnalistiku.
Zdroj: profimedia.sk
Ak máte večer pri sledovaní telky mlsný jazýček, vyskúšajte náš geniálny recept! Pripravte si chutné tekvicové hranolky s parmezánom, ktoré zachutia celej rodine.
Ak hľadáte alternatívu ku klasickým hranolkám, stavte práve na tekvicu. Je plná živín a obsahuje málo sacharidov, navyše tekvica je prirodzene sladká.
Rovnako zameňte vyprážanie za pečenie v rúre a na počítanie kalórii môžete zabudnúť a „zamlsať“ si do sýtosti. Navyše recept je tak jednoduchý, že ho zvládne naozaj každý.
Ingrediencie:
- 1 menšia tekvica na pečenie
- 2 čl kukuričného škrobu
- 2 čl olivového oleja
- 1 čl papriky
- 1 čl sušeného cesnaku
- 3 PL nastrúhaného parmezánu
- hrsť nadrobno nasekanej petržlenovej vňate
- štipka hrubozrnnej soli
Postup:
Tekvicu očistite a nakrájajte na hranolky. Tie namočte do misy so studenou vodou. Nechajte ich aspoň 30 minút močiť (pokojne ich môžete nechať ponorené aj celú noc). Predhrejte rúru na 220 °C a hranolky osušte v papierovej utierke. Do uzatváracieho sáčka nasypte kukuričný škrob a pridajte hranolky. Dobre pretraste. Vyberte ich, dajte do misy a pridajte na ne olej, papriku a cesnak. Premiešajte a hotové hranolky dajte na plech vystlaný papierom na pečenie. Pečte asi 10-15 minút dozlata. Akonáhle ich vyberiete z rúry, posypte ich mixom z parmezánu, vňate a soli. Dobrú chuť.
wholefully.com
wholefully.com
wholefully.com