Skoro jasno
Bratislava
Valér
18.4.2024
Raňajky, ktoré vás zaručene uspia: Ktoré z nich ste mali dnes ráno?
Zdielať na

Raňajky, ktoré vás zaručene uspia: Ktoré z nich ste mali dnes ráno?

Zdroj: pixabay

Pre niektorých je samotné raňajšie vstávanie do práce utrpením. Ak navyše raňajkujete jednu z týchto potravín, budete sa cítiť bez energie celé doobedie.

Pre niektorých sú práve raňajky tým najdôležitejším jedlom dňa, iní ich bez problémov vynechajú a deň začínajú len s kávou.

Vedeli ste, že vôbec nie je jedno, čo sa objaví na vašom raňajkovom tanieri? Existujú totiž potraviny, ktoré  vás skôr uspia, akoby vám dodali energiu. Týmto by ste sa ráno mali radšej vyhnúť, ak sa chcete už po najedení cítiť super.

pixabay

​Ochutený jogurt

Klasika, ktorá je súčasťou mnohých rodín. Jogurt je sám osebe zdravý, no tie ochutené sú plné cukrov, ktoré vám síce dodajú potrebný nášup, no keď sa cukor z tela vytratí, okamžite vám klesne energia a cítite sa akoby ste si potrebovali znovu pospať.

Pomarančový džús

Ak džús, tak jednoznačne čerstvo odšťavený! V inom prípade opäť vypijete len množstvo cukru, ktoré vás oberá o energiu a pridáva na kilách.

Cereálie

Sú chutné, plné vitamínov aj ovocia, no pozor! Vo väčšine tých, ktoré sa predávajú u nás v potravinách, nájdete aj veľmi veľa skrytého cukru. Ak siahnete po cereáliách, voľte radšej ovsené vločky, ku ktorým pridáte sušené ovocie alebo oriešky.

 

pixabay

​Smoothie

Sú plné ovocia, vitamínov a vlákniny. Na druhej strane, ovocie je plné prírodného cukru, takže do seba hneď ráno dostanete veľa sladkého. Aj preto by ste ovocie v smoothie mali vyvážiť špenátom, možno proteínovým práškom a nesladeným rastlinným mliekom.

Súvisiace články

Najčítanejšie