Super jedlo z nových zemiakov: Taliansku pečenú zeleninu si obľúbite hneď
Máte vypnuté reklamy
Vďaka financiám z reklamy prinášame kvalitné a objektívne informácie. Povoľte si prosím zobrazovanie reklamy na našom webe. Ďakujeme, že podporujete kvalitnú žurnalistiku.
Zdroj: themediterraneandish.com
Sezóna nových zemiakov je v plnom prúde a my vás presvedčíme, že si ich môžete dopriať do sýtosti aj keď sa snažíte schudnúť. Tento recept sa vám určite zapáči!
Nové zemiaky sú chuťovo sú oveľa lahodnejšie, ako klasické zemiaky a okrem bežnej prílohy si z nich môžete pripraviť aj chutné a zdravé hlavné jedlo.
Nové zemiaky sú nielen veľmi chutné, ale sú tiež plné vitamínov B a C, minerálov (draslík a horčík) a vlákniny. Práve šupka nových zemiakov obsahuje množstvo vzácnych a výživných látok, preto by bola veľká škoda dávať ju zo zemiakov preč. Najmä malé zemiaky vôbec nešúpte, iba ich pred prípravou dôkladne poumývajte.
Toto jedlo môžete podávať ako prílohu k mäsu či rybe, ale s postrúhaným syrom je skvelé aj ako samostatné ľahké jedlo.
Talianska pečená zelenina
Ingrediencie:
- 12 malých nových zemiakov
- 8 malých hnedých húb (alebo šampiňóny)
- 12 sherry paradajok
- 10-12 strúčikov cesnaku (po upečení bude príjemne sladkastý)
- 2 mladé cukety
- Olivový olej
- Sušené oregano
- Tymián
- Soľ, mleté čierne korenie
- Strúhaný parmezán
themediterraneandish.com
Postup:
- Rúru si predhrejte na 200 °C.
- Pripravte si hlbší plech na pečenie a potrite olivovým olejom.
- Ako prvé rozložte dobre umyté a osušené nové zemiaky (aj so šupkou) a pečte 10 minút.
- Zatiaľ si do misky pripravte očistené huby, cuketu nakrájanú na malé kocky a zvyšnú zeleninu.
- Všetko bohato prelejte olivovým olejom, pridajte oregano, tymián, soľ a korenie podľa chuti. Zľahka premiešajte.
- Vyberte z trúby predpečené zemiaky a pridajte k nim ochutenú zeleninu. Rovnomerne rozložte všetko na plech a pečte do zmäknutia približne 20 minút.
- Pečenú zeleninu pred podávaním bohato posypte strúhaným parmezánom.
- Dobrú chuť!