Jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Super jedlo z nových zemiakov: Taliansku pečenú zeleninu si obľúbite hneď
Zdielať na

Super jedlo z nových zemiakov: Taliansku pečenú zeleninu si obľúbite hneď

Zdroj: themediterraneandish.com

Sezóna nových zemiakov je v plnom prúde a my vás presvedčíme, že si ich môžete dopriať do sýtosti aj keď sa snažíte schudnúť. Tento recept sa vám určite zapáči!

Nové zemiaky sú chuťovo sú oveľa lahodnejšie, ako klasické zemiaky a okrem bežnej prílohy si z nich môžete pripraviť aj chutné a zdravé hlavné jedlo.

Nové zemiaky sú nielen veľmi chutné, ale sú tiež plné vitamínov B a C, minerálov (draslík a horčík) a vlákniny. Práve šupka nových zemiakov obsahuje množstvo vzácnych a výživných látok, preto by bola veľká škoda dávať ju zo zemiakov preč. Najmä malé zemiaky vôbec nešúpte, iba ich pred prípravou dôkladne poumývajte.

Toto jedlo môžete podávať ako prílohu k mäsu či rybe, ale s postrúhaným syrom je skvelé aj ako samostatné ľahké jedlo.

Talianska pečená zelenina

Ingrediencie:

  • 12 malých nových zemiakov
  • 8 malých hnedých húb (alebo šampiňóny)
  • 12 sherry paradajok
  • 10-12 strúčikov cesnaku (po upečení bude príjemne sladkastý)
  • 2 mladé cukety
  • Olivový olej
  • Sušené oregano
  • Tymián
  • Soľ, mleté čierne korenie
  • Strúhaný parmezán

    themediterraneandish.com

Postup:

  1. Rúru si predhrejte na 200 °C.
  2. Pripravte si hlbší plech na pečenie a potrite olivovým olejom.
  3. Ako prvé rozložte dobre umyté a osušené nové zemiaky (aj so šupkou) a pečte 10 minút.
  4. Zatiaľ si do misky pripravte očistené huby, cuketu nakrájanú na malé kocky a zvyšnú zeleninu.
  5. Všetko bohato prelejte olivovým olejom, pridajte oregano, tymián, soľ a korenie podľa chuti. Zľahka premiešajte.
  6. Vyberte z trúby predpečené zemiaky a pridajte k nim ochutenú zeleninu. Rovnomerne rozložte všetko na plech a pečte do zmäknutia približne 20 minút.
  7. Pečenú zeleninu pred podávaním bohato posypte strúhaným parmezánom.
  8. Dobrú chuť!

Súvisiace články

Najčítanejšie