Zatiahnuté
Bratislava
Jela
19.4.2024
Trápia vás na nohách malé červené bodky? Takto sa ich zbavíte
Zdielať na

Trápia vás na nohách malé červené bodky? Takto sa ich zbavíte

Zdroj: profimedia.sk

Nesvrbia, nepália, no objavia sa na pokožke – reč je o nenápadných červených bodkách, ktoré si takmer každá žena nájde na svojom tele. Viete, čo znamenajú a ich odstránite?

Sú naozaj malinké, nenápadné a najčastejšie ich objavíte na svojich nohách, keďže práve tie si holíme najviac.

​Spomínané bodky totiž vznikajú pri depilácii na miestach, ktoré sa zapália. Hoci nepredstavujú zdravotné riziko, nevyzerajú veľmi pekne.

Reddit

Najhoršie je, že spomínané bodky len tak samé od seba ani po pár dňoch nezmiznú! Navyše časom sa môžu stať aj vážnejším problémom, ktorého sa tak ľahko nezbavíte. Čo teda s nimi ako im predchádzať?

profimedia.sk

Základom je, začať sa správne holiť - pokožku si pred samotnou depiláciou pripraviť a po nej zase ošetriť, aby ste výskyt bodiek minimalizovali. Nohy si najprv na chvíľu namočte do teplej vody a potom si urobte píling. Na holenie používajte ostrú žiletku a vždy špeciálny gél na to určený a nechajte ho pár minút pôsobiť. Ak sa depilujete strojčekom, vždy ho poriadne vyčistite, aby ste zabránili množeniu baktérii a nezaniesli si ich do raniek. Po holení nohy opláchnite studenou vodou a ošetrite ich upokojujúcim krémom.

 

Súvisiace články

Najčítanejšie