Skoro jasno
17°
Bratislava
Berta
2.7.2022
Lahodný dezert: Nepečený cheesecake s jahodami si obľúbi celá rodina
Zdielať na
Relax a zdravie

Lahodný dezert: Nepečený cheesecake s jahodami si obľúbi celá rodina

Zdroj: pinterest.com

Vyskúšajte jednoduchý recept na jeden z najobľúbenejších koláčov. Jahodový cheesecake máte hotový raz dva!

Sezóna jahôd je plnom prúde a tak by bola škoda, aby ste ich nevyužili aj na chutný koláčik. Prekvapte rodinu a priateľov týmto dezertom, ktorý zmizne zo stola rýchlosťou blesku. Je to dobrota, vyskúšajte!

Nepečený cheesecake s jahodami

Igrediencie na korpus:

  • 200 g ľubovoľných maslových sušienok
  • 70 g rozpusteného masla

Na krém:

  • 250 g krémového syra (Lučina, Ricotta a pod.)
  • 250 g macarpone
  • 120 g kryštáľového cukru
  • 2 žĺtky
  • 75 g želatínového stužovača
  • Šťava z 2 limetiek
  • Jahody, limetky, mätové lístky na ozdobu

    pinterest.com

Postup:

  1. Najskôr pomixujte alebo rozdrvte sušienky, vložte do misy a prelejte rozpusteným maslom. Dobre premiešajte a zmes natlačte na spodok tortovej formy.
  2. Pripravený korpus dajte do chladničky, aby sa spevnil a zatiaľ si pripravte náplň.
  3. Najskôr si vyšľahajte žĺtky s cukrom a postupne pridajte všetky ostatné ingrediencie. Hotový krém rovnomerne naneste na korpus a dajte zachladiť aspoň na dve hodiny.
  4. Pred podávaním cheesecake bohato ozdobte jahodami, môžete ozdobiť aj kôrou z limetky či čerstvými mätovými lístkami.

Súvisiace články

Najčítanejšie