Zatiahnuté
15°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Schudnite s jahodami: Krátka detoxikačná kúra vám prinesie super výsledky!
Zdielať na

Schudnite s jahodami: Krátka detoxikačná kúra vám prinesie super výsledky!

Zdroj: Profimedia

Tieto chutné červené plody si môžete dopriať aj keď potrebujete zhodiť pár kíl. Sú sladké, ale pritom obsahujú len minimum cukru.

Jahody sú ideálnym ovocím pri chudnutí, pretože obsahujú až 90 percent vody a tiež veľké množstvo vlákniny. Perfektná kombinácia vám zaplní žalúdok a nebudete mať potrebu „mlsať.“ 100 gramov jahôd má len 31 kalórií!

Jahodová detoxikačná kúra

Jahodový detox nedržte dlhšie ako 1 až 3 dni, pretože by vám mohli chýbať dôležité živiny. Aj za takýto krátky čas sa vám podarí odľahčiť, zbavíte sa nafúknutého brucha a z tela sa vám vyplavia nahromadené toxíny.

Ako na to?

1,5 kila jahôd si rozdeľte na niekoľko menších porcií a tie jedzte postupne počas celého dňa. Dôležité je v tieto dni veľa piť, aby sa nečistoty z tela lepšie vyplavovali. Ideálna je čistá voda a jemné bylinkové čaje, napríklad žihľavový, ktorý má tiež fantastické čistiace účinky.

Keďže aj jahody samotné obsahujú veľa vody, pripravte sa na to, že budete chodiť po tieto dni častejšie na záchod. Počas detoxu si doprajte čo najviac relaxu a vyhnite sa namáhavým fyzickým výkonom.

unsplash.com

​Ďalšie pozitívne účinky jahôd

  • Sú bohatým zdrojom vitamínu C, ktorý je dôležitý pre tvorbu kolagénu, ktorý pomáha zlepšiť pružnosť pokožky.
  • Obsahujú aj ďalšie dôležité vitamíny ako A, B, E, z minerálov obsahujú draslík, vápnik, zinok, horčík, síru, bór a ďalšie.
  • Vďaka vláknine viažu aj škodlivé látky v črevách, pomáhajú s plynatosťou a hnačkami.
  • Podporujú fungovanie metabolizmu.
  • Pôsobia proti vzniku močových a žlčových kameňov.
  • Sú dobrou prevenciou proti rakovine a mnoho ďalších… 

Súvisiace články

Najčítanejšie