Oblačno
11°
Bratislava
Jela
19.4.2024
Čo všetko prezradí farba očí? Prekvapí vás, ako neuveriteľne to sedí!
Zdielať na

Čo všetko prezradí farba očí? Prekvapí vás, ako neuveriteľne to sedí!

Zdroj: unsplash.com

Vedeli ste, že okrem dátumu narodenia a postavenia hviezd, o vašej povahe veľa hovorí aj farba vašich očí?

Niektoré povahové rysy sú typické pre konkrétnu farbu. Viete, čo všetko o vás prezradia vaše oči?

Čierne alebo tmavo hnedé oči

Toto je jedna z najostrejších farieb. Tieto oči sú všeobecne vnímané ako tajomné, alebo uhrančivé, avšak nie je to tak celkom pravda. Štúdia, ktorá bola zverejnená v Current Psychology, naopak ukázala, že ľudia s čiernymi očami sú veľmi príjemní. Čím tmavšie oči, tým viac pigmentu v dúhovke. Podľa toho vraj ľudia s čiernymi očami menej podliehajú alkoholu a sú šikovnejší v športe. Majú tiež potenciál vládnuť svetu, pokiaľ ale nájdu svoju vnútornú silu. Potom z nich môžu byť dobrí vodcovia.

unsplash.com

Modré oči

Ľudia s modrými očami disponujú vnútornou i fyzickou silou, aj keď to na prvý pohľad nemusí byť vidieť. V skutočnosti vás teda okolie často negatívne súdi. Niekedy vás ostatní vnímajú ako nedôveryhodné osoby. Ľudia s modrými očami sú tiež menej otvorení a egoistickí. Napriek tomu však štúdia, ktorú zverejnila lekárska fakulta University of Pittsburgh, naznačuje, že ženy s modrými očami lepšie znášajú bolesť pri pôrode a všeobecne aj stres.

unsplash.com

Sivé oči

Táto farba očí je pomerne zriedkavá, ale podľa odborníkov ide vlastne o akúsi variantu očí modrých. Ak máte teda túto farbu, ste pravdepodobne výnimočne vyrovnaná osoba alebo dokážete veľmi dobre balansovať na oboch stranách mince. Ste niečo ako Mr. Jekyll a Mr. Hyde, dve protikladné tváre ľudského charakteru. Jednáte podľa toho, čo potrebujete urobiť alebo s kým práve ste. Záleží na tom, ako veľmi máte svoje emócie pod kontrolou.

Orieškové oči

Orieškové oči je ťažké opísať a veľa ľudí má svoju vlastnú charakteristiku. Najjednoduchšia je asi tá, že farba týchto očí pripomína lieskové oriešky. Tento odtieň očí je neobvyklý, preto ľudia s touto farbou bývajú už od malička odlišní a jedineční. Sú nezávislí, sebavedomí a spontánni.

Thinkstockphotos

​Hnedé oči

Farbu očí ovplyvňuje melanín - pigment. Ľudia s hnedými očami ho majú viac ako ostatní. Sú to zvyčajne osoby príjemné, asertívne a dôveryhodné. Ak teda niekto potrebuje s niečím pomôcť, obráti sa na vás. Odborníci z Univerzity Karlovej popisujú ľudí s hnedými očami ako všeobecne lojálnych, úctyhodných a jemných. Hnedookí ľudia tiež menej spia než napríklad modrookí a tiež sa ráno skôr prebúdzajú.

Zelené oči

Máte zelené oči? Potom vás ostatní považujú za sexi a tajomných. Štúdia, ktorú uverejnila spoločnosť Impulse Corporation v Los Angeles, skúmala príťažlivosť ľudí podľa farby očí. Väčšina účastníkov vyhlásila, že keby mohli zmeniť farbu svojich očí, vybrali by si zelenú. Tú totiž považujú za najviac sexi. Zelenookí ľudia sú príjemní, dominantní, silní a tiež opatrní. Sú tiež sebestační, niekedy nepredvídateľní, originálni, kreatívni a schopní pracovať pod veľkým tlakom.

unsplash.com

Súvisiace články

Najčítanejšie