Skoro jasno
12°
Bratislava
Valér
18.4.2024
Zbavte sa tuku na bruchu už dnes: Stačí obmedziť pár potravín
Zdielať na

Zbavte sa tuku na bruchu už dnes: Stačí obmedziť pár potravín

Zdroj: pixabay

Do plavkovej sezóny už neostáva veľa času a vás trápi nepekná pneumatika okolo pása? Možno vám bude stačiť vynechať z jedálnička potraviny, ktoré sa zdravo len tvária.

Možno pravidelne cvičíte aj sa zdravo stravujete, odopierate si maškrty, no napriek tomu sa tuku z brucha akosi nedokážete zbaviť.

Problémom môžu byť niektoré potraviny! Neverili by ste, no mnohé z nich sa tvária zdravo a pritom veľkou mierou prispievajú k tomu, že vám rastie „pupok“. Stačí ich obmedziť a zmenu uvidíte veľmi rýchlo.

pixabay

​Obmedzte kravské mlieko

Ak vám chutí, nemusíte ho úplne vylúčiť. Problém je v jeho nadmernom pití. Čím je človek starší, tým ťažšie ho totiž strávi aj cukor, ktorý obsahuje.

pixabay

​Vyhýbajte sa nízkokalorickým potravinám

Nízkotučné jogurty alebo syry obsahujú síce menej tuku, za to sú však napumpované cukrom. A ten, ak ho nespálite, sa mení na tuk a usádza sa hlavne v oblasti pása. Tuky sú potrebné aj pri diéte, no rozhodne schudnete len s tými zdravými.

Na sladké džúsy zabudnite

Podľa istých štúdii nadmerné pitie ovocných džúsov spôsobuje priberanie v oblasti brucha rovnakou mierou, akoby ste pili také isté množstvo sladených nápojov. Hoci džúsy obsahujú fruktózu, je to stále cukor, ktorý sa v tele ukladá.

pixabay

Súvisiace články

Najčítanejšie