Jasno
Bratislava
Jela
19.4.2024
Mama – novinka Táni Keleovej-Vasilkovej: O vzťahoch, láske a vzácnych stretnutiach
Zdielať na

Mama – novinka Táni Keleovej-Vasilkovej: O vzťahoch, láske a vzácnych stretnutiach

Zdroj: Ikar

Príbeh jednej bežnej rodiny, v ktorej sa môžete nájsť aj vy. Manželia šesťdesiatnici Helga a Oldo sú nielen rodičmi, ale už aj starými rodičmi. V ich rodine to hreje, ale aj chladí, tak ako v každej.

Helga všetko, čo robí, robí s plným nasadením. Kolotoč jej života bol naplnený túžbou byť dobrou manželkou, mamou aj starou mamou. Podarilo sa jej to. Je skvelou manželkou a záleží jej na rodine, preto ťažko nesie, keď v rodinách jej detí čosi neklape. Snaží sa všetkým vytvoriť bezpečný prístav, naplnený láskou a pochopením. Vždy je ochotná pomôcť, vypočuť si a poradiť.

Pritom nezabúda ani na svoju lásku, svojho milovaného manžela. Ani u nich nie je nebo vždy bezoblačné, ale vždy to prekonajú. Vedia totiž, že o lásku sa oplatí bojovať a že žiadne manželstvo nie je dokonalé.
„Helgu a Olda som si pri písaní veľmi obľúbila. Sú pre mňa vzorom,“ priznáva Táňa Keleová-Vasilková. „Je to manželská dvojica, ktorá ani po desaťročiach nezabudla na lásku... tak by to predsa malo byť. Svet by bol v okamihu krajší.“

Vasilkovej Mama je zručne a pútavo napísaný príbeh o rodinných vzťahoch, manželstve, láske a hľadaní sa. Každá z jej postáv má svoje chyby aj klady. Snažia sa žiť najlepšie ako vedia, hoci si niekedy neuvedomujú, ako nie zámerne ubližujú svojmu okoliu.

 „Aj pre najnovší román Mama platí to, čo je charakteristické pre viac ako tridsiatku ostatných Tániných kníh,“ tvrdí skúsená redaktorka Jana Holková. „Z bohatosti a mnohovrstvovosti života neomylne vypozoruje tému, ktorá osloví čitateľky všetkých vekových kategórií, a spracuje ju svojím vlastným, citlivým spôsobom. Tentoraz je v centre diania ten najdôležitejší človek v každej rodine – mama, ktorú milujeme, potrebujeme, vážime si ju, ale pre vlastné starosti či bolesti neraz zanedbávame.“

Je tu nový sprievodca svetom kníh Knižný kompas. Inšpiruje vás a odporučí dobré čítanie. Recenzenti, prekladatelia, literárni fajnšmekri a knihomoli radia, čo sa oplatí čítať a prečo. Trilery, ženské a historické romány, knihy pre deti, literatúra faktu. Bestsellery, z ktorých si vyberie každý.

Inšpirujte sa na www.kniznykompas.sk.

Knižný kompas odporúča aj novinku Táni Keleovej-Vasilkovej Mama.

Ikar

Knižný kompas – vaša cesta ku knihám – odporúča aj ďalšie podobné lahôdky s osobnými odporúčaniami tých, ktorí zasvätili život knihám a čítaniu.
Ak si objednáte akúkoľvek knihu z tejto kolekcie, môžete získať knihu Moja kuchárka - najlepšie recepty za zvýhodnenú cenu len 1 euro.

Zalistujte si v novom Knižnom kompase.

Čítanie z nás robí lepšieho človeka

Čítanie beletrie nám ukazuje svet z pohľadu tisícov knižných hrdinov, stačí si len vybrať. Čím viac príbehov prečítate, tým viac máte podľa štúdie v časopise Science, schopnosť vcítiť sa do emócií a myšlienok druhých ľudí. A to znamená, že máte pre okolitý svet väčšie pochopenie a dokážete oveľa lepšie nadväzovať vzťahy.

Ikar

Súvisiace články

Najčítanejšie