3 rýchle jedlá z medvedieho cesnaku: Vyskúšajte nátierku, maslo, či pesto
Máte vypnuté reklamy
Vďaka financiám z reklamy prinášame kvalitné a objektívne informácie. Povoľte si prosím zobrazovanie reklamy na našom webe. Ďakujeme, že podporujete kvalitnú žurnalistiku.
Zdroj: Profimedia
Máte po ruke medvedí cesnak a vôbec netušíte, ako ho v kuchyni využiť? Ponúkame vám tri veľmi jednoduché tipy, ktoré vás prekvapia svojou lahodnou chuťou.
Medvedí cesnak sa chuťovo podobá pažítke a je mimoriadne výživnou bylinkou. Aby ste si jeho listy nepomýlili s konvalinkami, skúste ho najskôr pošúchať prstami a zacítite vôňu cesnaku. Vyskúšajte tieto tri lahôdky, ktoré vás na jar nadopujú vitamínmi a energiou.
Bylinkové maslo s medvedím cesnakom
Ingrediencie:
- 250 g masla
- 1 šalotka
- hrsť nasekanej petržlenovej vňate
- 4-5 listov medvedieho cesnaku
Postup:
Všetky ingrediencie vložte do mixéra a poriadne rozmixujte. Hotové bylinkové maslo rozdeľte do malých misiek a dajte do chladničky, aby stuhlo. Bylinkové maslo môžete jednoducho natierať na chlieb, alebo využívať pri príprave ďalších pokrmov.
Profimedia
Nátierka z medvedieho cesnaku s tvarohom
Ingrediencie:
- 100 g jemného tvarohu
- 200 g prírodného syra (napríklad Lučina)
- 1 PL bieleho jogurtu
- 1 veľká hrsť medvedieho cesnaku
- mleté čierne korenie
- soľ
Postup:
Zmiešajte tvaroh s Lučinou, pridajte nadrobno nasekaný medvedí cesnak a ochuťte soľou a korením. Na zjemnenie pridajte lyžicu bieleho jogurtu.
Profimedia
Pesto z medvedieho cesnaku
Ingrediencie:
- 5 hrstí listov medvedieho cesnaku
- 100 ml olivového oleja
- 100 g vlašských orechov
- 1 ČL citrónovej šťavy
- 1 ČL soli
Postup:
Umyté listy medvedieho cesnaku pokrájajte na menšie kúsky a vložte do mixéra. Pridajte olej, orechy, soľ a citrónovú šťavu a vymixujte na hladkú pastu. Hotové pesto môžete podávať s hriankami, na čerstvom chlebíku, môžete ním potrieť mäso pred pečením, alebo jednoducho ochutiť pestom cestoviny.
Profimedia