Polojasno
Bratislava
Bohumír
8.11.2024
3 rýchle jedlá z medvedieho cesnaku: Vyskúšajte nátierku, maslo, či pesto
Zdielať na

3 rýchle jedlá z medvedieho cesnaku: Vyskúšajte nátierku, maslo, či pesto

Zdroj: Profimedia

Máte po ruke medvedí cesnak a vôbec netušíte, ako ho v kuchyni využiť? Ponúkame vám tri veľmi jednoduché tipy, ktoré vás prekvapia svojou lahodnou chuťou.

Medvedí cesnak sa chuťovo podobá pažítke a je mimoriadne výživnou bylinkou. Aby ste si jeho listy nepomýlili s konvalinkami, skúste ho najskôr pošúchať prstami a zacítite vôňu cesnaku. Vyskúšajte tieto tri lahôdky, ktoré vás na jar nadopujú vitamínmi a energiou.

Bylinkové maslo s medvedím cesnakom

Ingrediencie:

  • 250 g masla
  • 1 šalotka
  • hrsť nasekanej petržlenovej vňate
  • 4-5 listov medvedieho cesnaku

Postup:

Všetky ingrediencie vložte do mixéra a poriadne rozmixujte. Hotové bylinkové maslo rozdeľte do malých misiek a dajte do chladničky, aby stuhlo. Bylinkové maslo môžete jednoducho natierať na chlieb, alebo využívať pri príprave ďalších pokrmov.

Profimedia

Nátierka z medvedieho cesnaku s tvarohom

Ingrediencie:

  • 100 g jemného tvarohu
  • 200 g prírodného syra (napríklad Lučina)
  • 1 PL bieleho jogurtu
  • 1 veľká hrsť medvedieho cesnaku
  • mleté čierne korenie
  • soľ

Postup:

Zmiešajte tvaroh s Lučinou, pridajte nadrobno nasekaný medvedí cesnak a ochuťte soľou a korením. Na zjemnenie pridajte lyžicu bieleho jogurtu.

Profimedia

Pesto z medvedieho cesnaku

Ingrediencie:

  • 5 hrstí listov medvedieho cesnaku
  • 100 ml olivového oleja
  • 100 g vlašských orechov
  • 1 ČL citrónovej šťavy
  • 1 ČL soli

Postup:

Umyté listy medvedieho cesnaku pokrájajte na menšie kúsky a vložte do mixéra. Pridajte olej, orechy, soľ a citrónovú šťavu a vymixujte na hladkú pastu. Hotové pesto môžete podávať s hriankami, na čerstvom chlebíku, môžete ním potrieť mäso pred pečením, alebo jednoducho ochutiť pestom cestoviny.

Profimedia

Súvisiace články

Najčítanejšie