Polojasno
Bratislava
Marek
25.4.2024
TOP chudnúce triky, ktoré zaberú, aj keď nebudete cvičiť: Vyskúšajte ich hneď!
Zdielať na

TOP chudnúce triky, ktoré zaberú, aj keď nebudete cvičiť: Vyskúšajte ich hneď!

Zdroj: rundailydiet.com

Aj malé zmeny v životospráve dokážu zmeniť vašu postavu k lepšiemu. Neveríte? Vyskúšajte tieto tipy a presvedčte sa o tom na vlastnej koži!

Sedavé zamestnanie, stres, málo pohybu, rýchle jedenie, nedostatok vitamínov a tak ďalej, to všetko prispieva k nárastu telesnej hmotnosti. Zakročte včas a nedovoľte nadváhe, aby nad vami vyhrala. Aj keď nestíhate pravidelne cvičiť a športovať, začnite tým, že si osvojíte tieto malé zvyky.

10 trikov na chudnutie

1. Znížte konzumáciu alkoholu

Možno si dáte pohárik len raz za čas, ale možno si neuvedomujete, že väčšina alkoholických nápojov je poriadne kalorická a môže vás priviesť k nadváhe. Navyše, popíjanie nás nabáda k “ďobkaniu” nezdravých a mastných snackov či jedál. Skúste aspoň na pár týždňov úplne vynechať všetok alkohol a uvidíte, že sa budete cítiť lepšie a zdravšie. Ak si už niečo dáte, tak rozhodne je zdravší pohár vína alebo piva, ako rôzne likéry či miešané alkoholické nápoje, ktoré sú obrovskými kalorickými bombami.

pixabay

2. Prestaňte jesť po 21. hodine

Aj tento tip sa oplatí dodržiavať, pretože práve po tejto večernej hodine už prijaté kalórie iba ťažko spálite a budú sa vám ukladať do tukových zásob.

3. Pite dostatok vody

Ak budete pravidelne a dostatočne hydratovaní počas celého dňa, bude lepšie fungovať aj vaše trávenie, zrýchli sa metabolizmus a tým aj spaľovanie tukov. Navyše, voda vám pomôže vyplavovať z tela nahromadené toxíny, čím podporíte nielen chudnutie, ale aj celkové zdravie. Okrem iných tekutín prijatých v strave, by mal dospelý človek vypiť ešte 1,5 – 2 litre vody.

Profimedia.sk

4. ​Doprajte si kvalitný spánok

7-8 hodín pokojného spánku vám pomôže zregenerovať organizmus, ale tiež ovplyvní aj fungovanie hormónov, ktoré vyvolávajú pocit hladu. Ak budete dobre spať, hormóny udržíte v rovnováhe. V opačnom prípade prispejete ku kilám navyše.

5. Stavte na intervalový tréning

Krátke intervalové cvičenie vysokej intenzity s malými prestávkami často zafunguje lepšie, ako hodiny strávené v posilňovni. Aj 15-20 minút aspoň niekoľkokrát do týždňa dokáže naozaj veľa. Výhodou je, že po takomto intenzívnom cvičení, bude vaše telo spaľovať kalórie aj keď docvičíte.

Profimedia

6. Nebojte sa kávy

Aj pravidelné dávky kofeínu pomôžu pri zrýchľovaní metabolizmu, káva tiež znižuje chuť do jedla, preto si ju bez obáv v rozumnom množstve doprajte. Samozrejme, ideálne úplne bez sladidiel a najlepšie aj bez mlieka.

7. Zjedzte na raňajky vajíčko

Vajíčko na raňajky je dobrou voľbou, pretože telu dodáte bielkoviny hneď ráno, čo vám pomôže zostať dlhšie sýty. Dobrou voľbou je aj čistý biely jogurt.

unsplash.com

8. Zapisujte si, čo ste zjedli

Z rôznych výskumov vyplynulo, že ľudia, ktorí si zapisujú, čo všetko počas dňa zjedli, dokážu ľahšie schudnúť ako tí, ktorí to nerobia. Vyskúšajte to aspoň na jeden týždeň a uvidíte, či sa niečo zmení.

9. Prijímajte energiu zo slnka

Každé ráno si odhrňte závesy a záclony a pustite dnu denné svetlo a slnko. Práve ranné slnečné lúče vám dodajú energiu a pozitívne naladenie. Je dokázané, že ľudia, ktorí dostanú pravidelnú rannú dávku slnečného žiarenia, majú nižší index telesnej hmotnosti (BMI). 

unsplash.com

10. Občerstvenie z domu

Odvyknite si v práci kupovať rôzne snacky, koláčiky a nezdravé pochutiny. Ak vás chytí hlad, majte vždy po ruke ovocie, oriešky, jogurt a podobne, ktoré si prinesiete z domu. Zabránite tak rýchlemu priberaniu a tiež ušetríte peniaze.

 

Súvisiace články

Najčítanejšie