Jasno
Bratislava
Marek
25.4.2024
3 jednoduché spôsoby, ako vyzdobiť veľkonočné vajíčka: Toto zvládnu aj deti
Zdielať na

3 jednoduché spôsoby, ako vyzdobiť veľkonočné vajíčka: Toto zvládnu aj deti

Zdroj: youtube/JumbleJoy

Vyskúšajte tieto netradičné a pritom rýchle a lacné spôsoby farbenia vajíčok. Výsledok je fantastický, čo poviete?

Doma vyzdobené vajíčka dajú vášmu príbytku neopakovateľnú veľkonočnú atmosféru a je to zároveň skvelý spôsob, ako zabaviť deti. Tie väčšie to zvládnu aj samé. Tieto postupy sú vhodné najmä na vajíčka uvarené natvrdo.

Pestré vzory pomocou laku na nechty

Do misky s teplou vodou nalejte trochu laku na nechty, môžete použiť viac farieb. Jemne premiešajte drevenou špajdľou a do farebnej hladiny namočte vyfúknuté alebo natvrdo uvarené vajcia. Opatrne vyberte a chvíľku počkajte, než farba zaschne.

Farbenie pomocou obyčajných gumičiek

Pripravte si natvrdo uvarené vajcia. Misku napustite teplou vodou. Pridajte pár kvapiek potravinárskeho farbiva (alebo malé množstvo farbiva v prášku) a trochu octu. Okolo vajíčok zaviažte obyčajné gumičky. Vajcia ponorte do zafarbenej vody a nechajte ho tam cca 5 - 10 minút. Vajcia vysušte a opatrne dajte dolu gumičky.

Využite rôznofarebné papierové obrúsky

Pripravte si papierové obrúsky s rôznymi veselými vzormi. Oddeľte vrchnú potlačenú vrstvu. Obrúsok rozstrihnite na štyri štvorce. V miske rozmiešajte vaječný bielok. Vajcia vždy zabaľte do kúsku obrúska a potrite bielkom. Prečnievajúce časti obrúsku odstrihnite.

Pozrite si celý postup vo videonávode:

Súvisiace články

Najčítanejšie