Jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Na prvý pohľad normálna žena: Keď však uvidíte jej telo, budete ju ľutovať
Zdielať na

Na prvý pohľad normálna žena: Keď však uvidíte jej telo, budete ju ľutovať

Zdroj: Profimedia

Kvôli obrovskému hendikepu svoje telo roky skrývala pod dlhým oblečením, ale jedného dňa si povedala dosť a ukazuje sa so všetkým, čo jej príroda nadelila.

Leah Jorgensen (33) trpí hormonálnou poruchou, má syndróm polycystických vaječníkov, ktorý spôsobil, že je nadmerne ochlpená takmer po celom tele. Po rokoch sa konečne dokázala so svojim hendikepom zmieriť a prestala ho skrývať.

Najčastejším vedľajším účinkom syndrómu polycystických vaječníkov je rýchly rast hustého a tmavého ochlpenia na tvári a tele. Leah sa ťažko vyrovnávala s tým, že je extrémne chlpatá.

Profimedia

V škole ju za jej výzor šikanovali a nemala žiadnych kamarátov. Aj keď bolo horúco, mladé dievča nosilo vždy dlhé nohavice a tričká s dlhým rukávom zahalené až po krk.

Ako dvadsaťročná sa začala holiť, kým si však oholila tvár, hrudník, nohy ruky a dokonca aj brucho a chrbát, trvalo jej to celé hodiny. Neustále som sa skrývala, bála som sa chodiť aj k lekárom, trpela som úzkosťou a bola som veľmi citlivá a zakríknutá,“ spomína Leah.

Profimedia

Už sa neskrýva

Radikálna zmena v jej živote nastala po nehode, keď ju museli odviezť na ošetrenie do nemocnice. „Bola som rozrušená z toho, že všetci uvidia moje telo celkom odhalené, ale na moje prekvapenie, nikto sa tým nezaoberal. Videli ma len ako človeka, ktorý potrebuje pomoc,“ hovorí Leah a dodáva, že práve táto nehoda jej pomohla prekonať traumu zo svojho výzoru. 

Profimedia

„Momentálne si holím iba tvár a moje telo nechávam také, aké je. Neriešim, čo si o tom myslia iní. Verím, že môj príbeh pomôže aj ďalším ženám, ktoré sa trápia pre rovnaké ochorenie.

Profimedia

Profimedia

Profimedia

Súvisiace články

Najčítanejšie