Polojasno
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Treba kefku pred nanesením pasty navlhčiť? Takto si máme umývať zuby!
Zdielať na

Treba kefku pred nanesením pasty navlhčiť? Takto si máme umývať zuby!

Zdroj: Profimedia

Búrlivá diskusia na túto tému rozdelila ľudí na dva tábory. Každý má svoj postup pri ústnej hygiene, my vám však prezradíme, aký spôsob je ten správny.

Tento bežný hygienický úkon robíme minimálne dvakrát denne a pravdepodobne používa každý z nás zakaždým rovnaký postup.

Niektorí vezmú kefku, strčia ju pod prúd vody a až potom nanesú pastu a začnú si umývať zuby, iní si pastu nanesú na suchú kefku. Rozmýšľali ste niekedy nad tým, ako je to v skutočnosti najlepšie? Máme odpoveď!

Profimedia

Takto by sme si mali umývať zuby

Kým ľudia sa nevedia dohodnúť a každý si presadzuje ten svoj postup pri umývaní zubov, odborníci v tom majú jasno.

“Určite si zubnú kefku pred nanesením pasty opláchnite v teplej vode. Zbavíte sa tak špiny a baktérii, štetinky zmäknú a na vlhkej kefke aj pasta lepšie “sedí.” Po nanesení pasty si môžete opäť kefku namočiť, bude sa tak lepšie nanášať na zuby a pôsobiť.

Ak vám namáčanie kefky pred nanesením pasty nevyhovuje, mali by ste používať aspoň kryt na zubné kefky, ktorý zabráni, aby sa do nej dostali baktérie.

Hoci aj medzi zubnými lekármi sa nájdu takí, ktorí presadzujú iný spôsob čistenia, v jednej veci sa zhodnú úplne všetci. Prehnané vyplachovanie po vyčistení zubov je kontraproduktívne, pretože účinné látky v zubnej paste nemajú dostatok času, aby riadne pôsobili.

No schválne, ako si umývate zuby vy? Napíšte nám!

Súvisiace články

Najčítanejšie