Zatiahnuté
Bratislava
Jela
19.4.2024
Vyskúšali by ste si ich? V TÝCHTO outfitoch sa kedysi súťažilo na Olympiáde
Zdielať na

Vyskúšali by ste si ich? V TÝCHTO outfitoch sa kedysi súťažilo na Olympiáde

Zdroj: profimedia.sk

Práve dnes štartuje jedna z najvýznamnejších športových udalostí, ktorou sú zimné olympijské hry. Pozrite sa, v akých outfitoch športovci v minulosti pretekali.

Pozornosť miliónov ľudí po celom svete sa nesporne sústredí do juhokórejského mesta Pjongčang, ktoré sa na vyše dva týždne stane dejiskom zimných olympijských hier.

Na veľkolepom otváracom ceremoniáli, okrem programu, divákov zaujme aj pestrofarebné oblečenie, v ktorom sa športovci jednotlivých krajín predstavia. Možno ste netušili, no pod ich kreácie sa v minulosti podpísali také zvučné módne mená ako Levi Strauss, Ralph Lauren, Willy Bogner, Georgio Armani, Stella McCartney a iní.

Kolekcia pre americký tím od Ralpha Laurena

profimedia.sk

​Rovnako to bude aj pri jednotlivých disciplínach. V súčasnosti hrá prím funkčné oblečenie z tých najmodernejších materiálov, ktoré súťažiacich nielen hreje, ale hlavne chráni. Nie vždy však tomu bolo tak! V minulosti sa hokejisti, lyžiari a ostatní zaobišli aj s oveľa „jednoduchšími“ kúskami. Pozrite sa, v čom všetkom športovci súťažili na zimnej olympiáde.

Olympiáda v roku 1924

profimedia.sk

​Olympiáda v roku 1936

profimedia.sk

​​Olympiáda v roku 1948

profimedia.sk

Petra Vlhová na olympiáde v Soči

profimedia.sk

​​​​Olympiáda v roku 1964

profimedia.sk

Súvisiace články

Najčítanejšie