Jasno
11°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Aký je váš pitný režim? Rýchly test vám ukáže, či pijete dosť vody
Zdielať na

Aký je váš pitný režim? Rýchly test vám ukáže, či pijete dosť vody

Zdroj: Profimedia

Podľa odborníkov by sme mali vypiť približne dva litre vody denne. Prezradíme vám trik, ktorý vám okamžite ukáže, či má váš organizmus dostatok tekutín.

Väčšina odborníkov sa zhoduje v tom, že dospelý človek by mal počas dňa vypiť približne 6-8 veľkých pohárov vody, zvyšok potrebných tekutín môže prijať vo forme ovocia, polievok, štiav a podobne. Ak nemáte istotu, či ste dostatočne hydratovaní, prípadne sa necítite dobre, urobte si tento rýchly test.

Takto zistíte, či pijete dosť vody

Aj moč vám napovie

Či ste dostatočne hydratovaní, môžete zistiť aj podľa moču. Aj je príliš tmavý, pijete málo. Pri správnom pitnom režime je moč svetložltý, alebo úplne priehľadný.

Urobte si test

Na správny, prípadne nedostatočný pitný režim vás upozorní aj nasledujúci test. Chyťte si medzi palec a ukazovák trochu kože z hornej strany druhej ruky, potiahnite smerom nahor a pustite. Ak sa koža stiahne rýchlo späť, znamená to, že máte dostatok tekutín. Ak koži trvá niekoľko sekúnd, aby sa dostala do pôvodnej formy, je to signál, že nepijete dostatočne.

Odborníci nám radia, aby sme nikdy nečakali, kým sa pocit smädu dostaví, ale mali by sme piť pravidelne počas celého dňa.

Profimedia

Súvisiace články

Najčítanejšie