Milujete paradajkovú polievku? Skúste si ju pripraviť trochu inak, a to z pečených rajčín!

Milujete paradajkovú polievku? Skúste si ju pripraviť trochu inak, a to z pečených rajčín! Zdroj: fitshaker.sk
Krásne voňavé, šťavnaté, dozreté na slniečku… Kedy sa ich najesť do sýta, ak nie v lete? Vyskúšajte si pripraviť túto skvelú a voňavú letnú polievku z pečených paradajok, quinoy a cesnaku.

Práve dozrievajú v záhradkách, no ak ich nepestujete, sladučké paradajky kúpite aj na trhu. Okrem leča, kečupu alebo pretlaku sa z nich dá uvariť aj chutná paradajková polievka! Miesto klasického receptu však tentoraz vyskúšajte iný spôsob, neoľutujete!

Ako na to?

Ingrediencie:

(na 4 menšie porcie)

  • 1,5 – 2 kg paradajok
  • 1 hlavičku cesnaku
  • olivový olej
  • vývar (alebo vodu) podľa potreby
  • cca 1/3 šálky quinoy
  • soľ
  • čierne korenie
  • rozmarín
  • bazalku
  • strúhaný parmezán

Postup:

  1. Paradajky umyjeme a väčšie kúsky rozpolíme. Poukladáme ich do pekáča, medzi ne dáme neošúpaný cesnak (aby nezhorel) a pokvapkáme olivovým olejom. Pekáč vložíme do rúry a pečieme na 180 stupňoch asi 30 minút.
  2. Kým sa pečú paradajky, uvaríme si quinou. Tú prepláchneme a uvaríme ako ryžu alebo cestoviny (resp. podľa návodu).
  3. Po upečení necháme paradajky mierne vychladnúť a stiahneme z nich šupku. Cesnak ošúpeme a všetko (aj so šťavou) preložíme do hrnca, v ktorom zmes rozmixujeme. Prilejeme vývar, pridáme bazalku, rozmarín, quinou, dochutíme soľou, korením a necháme prevrieť.
  4. Podávame s nastrúhaným parmezánom.

Zdroj: fitshaker.sk

Zdroj: fitshaker.sk

Zdroj: fitshaker.sk

Zdroj: Fitshaker.sk

Ďakujeme za vaše názory

TV Program

16:50 NA CHALUPE
17:50 NOVÉ BÝVANIE
19:00 Krimi
16:30 Amerika má talent XII.
18:25 Amerika má talent XII.
19:35 ŽREBOVANIE
15:55 VŠETKO ČO MÁM RÁD
18:00 Vraždy v Midsomeri X.
20:10 Myšlienky vraha IV.
16:45 Príbehy vreckových dráčikov
17:00 ZáchranáRik
17:05 Altair v Hviezdnom kráľovstve
15:25 Pinocchio
17:00 Soukromé očko
18:35 Okruh