Jasno
Bratislava
Jela
19.4.2024
Pozor, tieto nohavičky vážne ohrozujú vaše zdravie! Nosíte ich tiež?
Zdielať na

Pozor, tieto nohavičky vážne ohrozujú vaše zdravie! Nosíte ich tiež?

Zdroj: unsplash.com/artem-labunsky

Vedeli ste, že zdravie sa dá zničiť aj vďaka zlej voľbe nohavičiek? Dávajte si pozor, akú spodnú bielizeň nosíte, pretože následky môžu byť desivé!

Aký typ nohavičiek nosíte vy? Poradíme vám či náhodou nie ste jednou z tých, ktoré vážne ohrozujú svoje zdravie a ktorým partiám vášho tela škodíte najviac. Vyhnite sa týmto 8 typom nohavičiek:

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Underwear (@shopunderwear)

Tango nohavičky

Niektorým tento typ bielizne vyhovuje, ale bohužiaľ tango nohavičky sú najčastejším nosičom vaginálnych infekcií. Keďže väčšinou nesedia na mieste, bez problémov dokážu preniesť baktérie z análnej oblasti do vaginálnej. Ak vám však sedia, raz za čas si ich môžete obliecť.

Tvarovacia bielizeň

Áno, vie nám krásne vyformovať postavu. Ak ju nosíte pri ojedinelých príležitostiach, je to odpustiteľné. Ak však vaše telo zužuje sťahovacia spodná bielizeň každý deň, ohrozujete ňou vašu nervovú sústavu a krvný obeh. „Sťahovacia spodná bielizeň dokáže znecitlivieť končatiny, dokonca v nich môžete pociťovať brnenie,“ upozorňuje zdravotná expertka Donnici Moore.

Nohavičky o konfekciu menšie

Spodná bielizeň, ktorá je o jednu či viac konfekcií menšia nielenže vyzerá nelichotivo, ale taktiež škodí zdraviu. Niekedy je ťažké zvyknúť si na pár kíl navyše, ale menšia bielizeň problém nerieši. Nohavičky sa otierajú o kožu a zarezávajú sa do nej, čím spôsobujú vážne odreniny nielen v oblasti sedacieho svalu, ale aj v oblasti vagíny...

Syntetické tkaniny a hodváb

Nevyhadzujte ich zo svojho šatníka, pokiaľ vidíte, že časť, ktorá sa dotýka vaginálnej oblasti je bavlnená. Dobré značky spodnej bielizne už takéto nohavičky robia. Ak ste však vsadili na nízku cenu a nie na kvalitu a zadovážili ste si celé hodvábne alebo syntetické nohavičky, môžete si privolať kvasinky a bakteriálne infekcie. Je to kvôli materiálu, ktorý nie je priedušný a tak vzniká vo vaginálnej oblasti nepríjemná vlhkosť.

Nočné nohavičky

Zvyknete spať v nohavičkách aj mimo vašich ženských dní? Robíte chybu! Vaša pokožka potrebuje dýchať a kedy je najvhodnejší čas na prekrvenie celého tela ak nie práve v noci? „Človek by mal spávať tak, ako sa narodil, teda nahý. Je to otázka osobných preferencií, ale doprajte pokožke dýchať aspoň tak, že nebudete spávať v spodnej bielizni,“ tvrdí doktorka Moore. Nočné nohavičky sa hlavne neodporúčajú ženám v menopauze, kedy dochádza k prílišnému poteniu.

Žiadne nohavičky

Áno, hlavne v lete je skvelé byť dole bez, ale asi netušíte, že si môžete privolať množstvo zdravotných problémov. Okrem odrenín na pokožke vám hrozia aj rôzne bakteriálne infekcie. Tým, že vaše oblečenie nemá tendenciu mať ochrannú vložku, vaša jemná pokožka sa rýchlo podráždi. Okrem toho prirodzená vlhkosť, ktorú produkuje vagína, nemá kam ísť, čo tiež dráždi pokožku. Nohavice tiež obsahujú množstvo baktérií, ktoré sa môžu veľmi rýchlo dostať aj do vaginálnej oblasti.

Spotené nohavičky

Je známe, že nohavičky by ste mali nosiť len jeden deň. Ak patríte k typom ľudí, ktorí sa príliš potia, vymieňajte si vašu spodnú bielizeň dvakrát denne. Vieme, je to nekomfortné, ale dbáte tak o svoje zdravie. „Teplé, vlhké prostredie je ideálnym miestom pre rast kvasiniek,“ upozorňuje doktorka Moore. Odporúča tiež investovať do spodnej bielizne, ktorá je vyrobená z materiálov, ktoré sajú vlhkosť alebo si dávať aspoň intímnu vložku.

Zlé pracie prášky

Okrem nevhodnej spodnej bielizne môže nepríjemné svrbenie a infekcie spôsobovať nevhodný prací prášok. V súčasnosti zvyknú značky vyrábať pracie prášky, ktoré obsahujú veľkú koncentráciu parfumov. To veľmi neprospieva vašej pokožke. Odborníci preto odporúčajú vyhýbať sa parfumovaným pracím prostriedkom a používať radšej tie hypoalergénne.      

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Underwear (@shopunderwear)

Súvisiace články

Najčítanejšie