Zatiahnuté
11°
Bratislava
Vojtech
23.4.2024
Kde na tvári sa vám najviac robia vrásky? Toto prezradia o vašom zdraví!
Zdielať na

Kde na tvári sa vám najviac robia vrásky? Toto prezradia o vašom zdraví!

Zdroj: Pixabay.com

Vrásky sú nielen prejavom starnutia pleti. Miesta, na ktorých sa najviac tvoria, môžu naznačiť aj potenciálny zdravotný problém, ktorý v tele drieme ako časovaná bomba.

Hoci sa mnohé ženy snažia zbaviť vrások, aj tie majú svoj význam. Nie sú len prejavom smiechu, starnutia či príliš intenzívneho pobytu na slnku. Môžu vám napovedať, na aké choroby ste náchylní a s čím by ste v budúcnosti mohli mať problém.

Osteoporóza

Teda rednutie kostí sa vyskytuje najmä v staršom veku. Vedci v istej štúdii zistili, že ženy, ktoré mali na tvári veľa a hlbokých vrások, mali aj veľmi nízku hustotu kostí.

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa SKIN Prince George (@skinprincegeorge)

​Počiatočné ochorenie srdca

Zoberte si zrkadlo a pozrite sa na svoje ucho. Ak ste na lalôčiku objavili horizontálnu vrásku, je dosť možné, že máte nábeh na nejaké ochorenie srdca. Vedci tvrdia, že zmena štruktúry ciev v lalôčiku signalizuje zmenu ciev okolo srdca.

Vysoký krvný tlak

Ženy, ktoré vyzerajú mladšie na svoj vek, mávajú zväčša nízky krvný tlak. Naopak, ak mávate vysoký krvný tlak, zrejme sa vám aj na tvári objavujú čoraz častejšie vrásky a vyzerá staršie.

Ste pod stresom

Nie nadarmo sa hovorí: „Nemrač sa, budeš mať vrásky“. Doktori zistili, že ľudia, ktorí sú neustále pod stresom, na čele sa im robia výrazné a hlboké vrásky. Rovnako ich však môžete vidieť aj na iných častiach tváre. Ak ste v strese, telo pumpuje stresový hormón kortizol, ktorý  spomaľuje tvorbu kolagénu v pokožke. Navyše dlhodobý stres nie je pre telo dobrý. Niektoré štúdie dokonca hovoria o tom, že vrásky na čele môžu vzniknúť aj konzumáciou tučných jedál a cukrov.

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa @aidaneck

​Jete príliš veľa sladkého

Ak nedokážete odolať sladkostiam a jete ich oveľa viac, ako by ste mali, má to za následok vznik vrások. Asi netreba hovoriť, že konzumácia veľkého množstva cukrov má za následok obezitu, ktorá ide ruka v ruke so vznikom rôznych chorôb.

Nábeh na alergie a problémy so sexualitou

Častými sú aj vrásky medzi obočím. Zvislé vrásky na konci obočia signalizujú dve veci – ak sa urobia napravo súvisí to s pečeňou a naľavo zase so slezinou. Ak sa vám medzi očami tvorí vodorovná vráska, súvisí to s nízkym libidom a rôznymi alergiami. Mnohí bojujú aj s vráskami nad hornou perou. Tie o človeku prezradia, že dlhé roky fajčil alebo ho trápi sexuálna disharmónia, s ktorou by mu pomohol terapeut.

Súvisiace články

Najčítanejšie