Zatiahnuté
12°
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Postele, stolíky či doplnky: Vyrobte si originálne dizajnové kúsky z paliet
Zdielať na

Postele, stolíky či doplnky: Vyrobte si originálne dizajnové kúsky z paliet

Zdroj: Instagram

Nápadov, ako využiť drevené palety na výrobu nábytku je neskutočne veľa. S takýmito tipmi ušetríte a zaujmete jedinečným štýlom.

V dnešnej dobe sa upustilo od masívnych a drahých kusov nábytku, ktoré by vydržali desaťročia, ako kedysi. Oveľa populárnejšie sú rôzne dizajnové kúsky, ktoré si dotvoríte vlastnými rukami. Jednou z originálnych možností je aj využitie klasických drevených paliet.

Možností je veľa

Z drevených paliet sa dá skutočne vyrobiť čokoľvek. Na niektoré nápady vám postačí brúsny papier a farba či lak, pri náročnejších kusoch budete potrebovať skrutky, klince, kolieska a podobne.

Máte malý byt a chcete ho opticky zväčšiť? Ak dodržíte pár zásad, bude to hračka!

Drevené palety môžu slúžiť na výrobu postelí, kresiel či celých sedacích súprav.

Ideálne sú na výrobu malých stolíkov, či odkladacích stolov napríklad do predsiene. Čo sa týka doplnkov, môžete si vymyslieť rôzne – od poličiek, vešiakov, hojdačiek až po doplnky na terasu či do záhrady.

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa DECORGROUP (@decorgroup_ig)

Kam sa hodí?

Nábytok z paliet môžete prispôsobiť úplne každému typu zariadenia. Vhodnou úpravou a farbou vynikne vo vintage štýle a rovnako môže oživiť aj moderný typ zariadenia. Ak si netrúfate nábytok z paliet “nasťahovať” do bytu, určite vyskúšajte aspoň stolík na balkón či efektné doplnky na terasu. Jednou z ďalších výhod takéhoto nábytku je nízka hmotnosť a ľahká manipulácia.

Pôsobí vaše bývanie chladne a neosobne? Poradíme vám, ako mu dodáte teplo domova!

Sledujte reláciu Nové bývanie Dizajn, už túto nedeľu o 17:55 na JOJke! V každej časti sa môžete tešiť na skvelé a originálne nápady, ako si vyrobiť vlastný nábytok či zaujímavé bytové doplnky.

V dizajnovej poradni sa každú sobotu dozviete zaujímavé  rady a tipy z oblasti bývania a zariaďovania.

Súvisiace články

Najčítanejšie