Polojasno
Bratislava
Marek
25.4.2024
Zacvičte si 5 Tibeťanov: 10 minút denne vám úplne zmení život
Zdielať na

Zacvičte si 5 Tibeťanov: 10 minút denne vám úplne zmení život

Toto cvičenie je ideálne pre dnešnú rýchlu dobu. Nevyžaduje si veľa času, nie je náročné, a môžete si ho zacvičiť kdekoľvek. Účinky sa dostavia už po prvom týždni!

Toto jednoduché cvičenie dokáže doslova zázračným spôsobom obnoviť prúdenie energie v ľudskom tele. Pomôže vám prekonať únavu, podráždenú náladu či bolesť chrbtice. Tibetské cviky vám zabezpečia aj správne držanie tela, pevné svalstvo a spomalenie starnutia.

Základom je 5 cvikov, ktoré sa opakujú. Môžete začať tromi opakovaniami a postupne si pridávať, až sa dostanete ku konečnému počtu 21. Veľmi dôležité je správne dýchanie počas cvičenia.

Výhody a účinky 5 Tibeťanov

  • cvičenie je vhodné pre každý vek, je fyzicky i časovo nenáročné
  • výsledky sa dostavia už po prvom týždni cvičenia
  • môžete cvičiť ráno aj večer, dokonca aj počas dňa, ako vám to vyhovuje
  • harmonicky pôsobia na telo a ducha
  • obnovujú pružnosť chrbtice, kĺbov a svalov
  • posilňujú imunitný systém, uvoľňujú toxickú a psychickú záťaž
  • dodajú vám energiu a vitalitu
  • spomaľujú starnutie a mnohé ďalšie

Prvý Tibeťan

Stojte s rozpaženými rukami a pomaly sa otáčajte okolo svojej osi v smere hodinových ručičiek. Nájdite si jeden bod, na ktorý sa zamerajte, aby ste nestratili rovnováhu.

youtube/HarperOne Healthy Living

Druhý Tibeťan

Ľahnite sin a chrbát na podložku s vystretými nohami aj rukami. S nádychom zdvihnite nohy čo najvyššie smerom do pravého uhla spolu s telom. Chrbtom ani panvou nehýbte. S výdychom uvoľnite a opakujte.

youtube/HarperOne Healthy Living

Tretí Tibeťan

Kľaknite si na kolená so vzpriameným telom, oprite sa o prsty na nohách. Rukami sa držte zadných stehien. Telo pomaly spúšťajte dozadu, pokiaľ vás chrbtica pustí (nie nasilu), zakloňte hlavu, a s výdychom sa pomaly vracajte späť.

youtube/HarperOne Healthy Living

Štvrtý Tibeťan

Dlaňami sa držte podložky, mierne predklonte hlavu, zakloňte a pomaly dvíhajte trup, podobne ako pri mostíku. Dýchajte zhlboka a pri návrate do pôvodnej polohy vydýchnite.

youtube/HarperOne Healthy Living

Piaty Tibeťan

Ľahnite na brucho s rukami opretými v dlaniach vedľa vášho hrudníka. Zaprite sa do rúk, zakloňte hlavu dozadu a a zdvihnite vrchnú časť vášho tela. Svoje telo pomaly dostaňte do pozície obráteného písmena V. Pri dvíhaní trupu sa nadychujte a vydychujte pri pohybe vašich bokov do obrátenej V pozície.

youtube/HarperOne Healthy Living

Presné prevedenie 5 Tibeťanov si pozrite vo videonávode vyššie.

Súvisiace články

Najčítanejšie