Jasno
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Zabudnite na žehlenie: 6 super TRIKOV, ako si poradiť s pokrčeným oblečením
Zdielať na

Zabudnite na žehlenie: 6 super TRIKOV, ako si poradiť s pokrčeným oblečením

Zdroj: Thinstockphotos

Aj vy patríte medzi ženy, ktoré žehlenie nemajú príliš v láske? Nepopulárnej činnosti sa vďaka týmto trikom môžete úplne zbaviť! Vyskúšajte to!

Ak si osvojíte tieto triky, možno zistíte, že vám žehličku a žehliacu dosku ani nebude treba. Jednoduché metódy vám pomôžu docieliť, aby bolo oblečenie rovné a hladké aj bez žehlenia.

1. Trik s mokrou žinkou

Ak ste sa ráno zobudili a zistili ste, že nemáte čo na seba, pretože všetky čisté veci máte nahádzané a pokrčené na jednej kope, existuje riešenie. Na túto účinnú metódu potrebujete vlastniť sušičku. Jednotlivé kúsky, ktoré si potrebujete obliecť, vložte do sušičky spolu s vlhkou žinkou a pusťte ju na 10 až 15 minút. Para vychádzajúca zo žinky dokonale vyhladí všetky záhyby a vy získate pár minút naviac napríklad na raňajky.

Thinstockphotos

2. Rozprašovač s vodou

Trik s rozprašovačom môžete vyskúšať najmä na bavlnu a pleteniny. Rozprašovač naplňte obyčajnou vodou a jemne prestriekajte oblečenie zavesené na vešiaku. Vlhkú látku rukou uhlaďte a nechajte voľne preschnúť. Tento spôsob určite nie je vhodný na hodváb, na ktorom by mohli zostať škvrny.

Thinstockphotos

3. Správne vešajte 

Správny spôsob vešania vám tiež pomôže minimalizovať krčenie oblečenia. Ako ho vytiahnete z práčky, poriadne ho vytraste, natiahnite ho, rukou vyhlaďte a potom vyveste. Materiál je za vlhka poddajnejší a ak ho poriadne vystriete, bude aj suchý oveľa menej pokrčený. Ak periete košele, alebo krčivé materiály, povystierajte ich a sušte na samostatných vešiakoch.

Thinstockphotos

4. Správne skladajte 

Sledujte, ako skladajú kusy oblečenia v obchodoch a inšpirujte sa aj pri ukladaní vecí do vášho šatníka. Keď budete oblečenie skladať na tretiny namiesto toho, aby ste ho preložili len na polovicu, vyhnete sa nevzhľadnému pruhu uprostred brucha.

5. Nežmýchajte na plný  výkon

Skontrolujte si nastavenie na vašej práčke. Ak máte nastavené žmýchanie na plno, aby ste vybrali oblečenie takmer suché, môže sa vďaka tomu viac krčiť. Naopak, pomalšie sušenie môže pomôcť minimalizovať nepekné záhyby na látke, najmä  pri bavlnených veciach.

Thinstockphotos

6. Suché oblečenie nenechávajte v sušičke

Pokiaľ máte sušičku, nehádžte do nej celú kopu bielizne rovno z práčky. Ak tam vložíte oblečenie po kuse, “vytrepané” a narovnané, látka sa po vysušení skôr dostane do pôvodného stavu. Vysušenú bielizeň nenechávajte v sušičke dlho, čo najskôr ho vyberte, uhlaďte a poskladajte. Žehlenie v tomto prípade nebude vôbec nutné.

Súvisiace články

Najčítanejšie