Ideálny k sobotňajšej kávičke: Šťavnatý mrkvový koláč od Kristíny
Máte vypnuté reklamy
Vďaka financiám z reklamy prinášame kvalitné a objektívne informácie. Povoľte si prosím zobrazovanie reklamy na našom webe. Ďakujeme, že podporujete kvalitnú žurnalistiku.
Zdroj: instagram/kristinakraj
Je jemný a mrkvu v ňom rozhodne nebudete cítiť! Presne taký je lahodný zákusok od Kristíny Krajčírovej. A jeho príprava vám zaberie len pár minút...
Bývalá misska Kristína Krajčírová ženy už nie raz presvedčila, že je šikovná gazdiná a vie upiecť naozaj chutné koláče. Jej šťavnatý mrkvový chutí fantasticky a hodí sa na rôzne príležitosti.
Viac zaujímavých receptov nájdete aj v obľúbenej šou Bez servítky každý pracovný deň na JOJke od 17.50!
Super je, že mrkva dodá každému koláčiku vláčnosť a vôbec ju v ňom necítite. Tento je navyše naozaj veľmi jednoduchý na prípravu a budete ho mať raz dva hotový!
Ingredencie:
- 1,5 šálky nastrúhanej mrkvy (3 veľké mrkvy)
- 1,5 šálky mandľovej múky
- pól šálky cukru
- kôra z 1 veľkého pomaranča
- 0,5 dcl pomarančovej šťavy
- 4 veľké vajcia (5 malých)
- 1,5 čl škorice
- 1,5 čl sódy bikarbóny (zarovnaná lyž.)
- štipka soli
(ingredencie na krém) - jemný tvaroh
- Mascarpone/Philadelphia/Lučina alebo Ricotta
- cukor
- citrónová šťava
Postup:
"Všetko mixérom s metličkami spolu zmiešať, vyliať na tortovú formu o priemere max.20cm, z papiera na pečenie urobiť “vaničku”, nedávať len na dno. Piecť na 180 stupňoch 40 - 45min. Po upečení a vychladnutí natrieť krémom z jemného tvarohu a krémového syra (Mascarpone, Philadelphia, Lučina, Ricotta), cukru a citrónovej šťavy podľa chuti," opísala recept Kristína.
Zobraziť tento príspevok na Instagrame
Zobraziť tento príspevok na Instagrame