Jasno
17°
Bratislava
Anastázia
30.4.2024
Prečo muži prestávajú milovať? Tieto dôvody by mala poznať každá žena
Zdielať na

Prečo muži prestávajú milovať? Tieto dôvody by mala poznať každá žena

Zdroj: Profimedia

Na spokojnom vzťahu treba pracovať neustále. Často sa stane, že ženy naberú príliš veľkú istotu a ani si nevšimnú, že muž už dávno stratil záujem.

Aj keď každý chlap je iný, existujú dôvody, ktoré väčšinu z nich presvedčia, že vzťah radšej ukončia. Buďte v strehu a ak vám na ňom záleží, na tieto veci si dávajte pozor!

Najčastejšie dôvody, prečo vás muž prestane milovať 

Ste príliš neodbytná 

Ak ho chcete mať neustále pri sebe, bombardujete ho telefonátmi a esemeskami a očakávate, že aj vy budete pre neho stred vesmíru, dajte si spiatočku! Okrem toho, že svojím správaním dosiahnete presný opak, dávate tiež najavo, že nemáte sebaistotu a tiež žiadny iný zmysel života. 

Nechajte mu dostatok osobného priestoru a rovnako si užívajte ten svoj. Ak ho budete milovať, ale budete mať svoj okruh priateliek, svoje záujmy a ciele a budete nezávislá, to všetko ho bude nesmierne priťahovať. Mierny odstup je ten najlepší magnet. Vyskúšajte to!  

Profimedia

Dramatizujete a robíte scény 

Žiadny vzťah sa bez menších nezhôd a výmen názorov nezaobíde, ak však robíte neustále scény, zveličujete a robíte z komára somára, zaručene skôr či neskôr odplašíte každého muža. Naučte sa ovládať svoje emócie a myslite na to, že keď budete vo svojich scénach pokračovať, muž sa začne pozerať po iných. Každý jeden totiž túži po veselej partnerke, ktorá je pozitívne naladená. 

Cíti sa nedocenený 

Muži si to nedokážu priznať, ale majú z lásky strach aj preto, že sa boja odmietnutia. Tiež im nevyhovuje silný spoločenský tlak – čo má správny muž zabezpečiť a dosiahnuť – dobrú prácu, peniaze, úspech, zázemie a schopnosť zabezpečiť rodinu. 

Priveľa zodpovednosti a málo uznania sa často odráža aj na správaní k partnerke. Ženy robia veľkú chybu, ak sa na partnera vo všetkom spoliehajú a z prípadných nezhôd obviňujú iba muža. Pochváľte svojho partnera častejšie, prejavte mu vďaku za veci, ktoré sú pre vás samozrejmé, bude sa snažiť ešte viac a najmä, bude spokojnejší.   

Profimedia

Keď ho presuniete na vedľajšiu koľaj 

Tento problém prichádza najmä vtedy, keď sa partneri stanú rodičmi. Žena je plne zamestnaná dieťatkom a muža a jeho potreby jednoducho presunú na posledné miesto. Buďte vnímavé a citlivé, i keď máte starostí nad hlavu. Muži potrebujú cítiť lásku. Keď nebudú mať sexuálne uspokojenie, podporu a záujem z vašej strany, skôr či neskôr ho budú hľadať inde. 

Keď ho dusíte a beriete mu slobodu 

Muži sa nehrnú do spoločného života a manželstva najmä preto, že sa boja o svoj osobný priestor, priateľov a koníčky, ktoré si mohli vychutnávať do sýtosti. Hovorí sa, že keď muž statí svoj priestor, žena ho stráca. 

Jedna z najdôležitejších vecí vo fungujúcom vzťahu je, aby sa dvaja milovali a zároveň sa rešpektovali. Tak ako aj vy, aj on potrebuje svoj vlastný priestor, svoj čas, ktorý bude tráviť bez vás. Uistite ho, že mu jeho zvyky a potreby nebudete a nechcete meniť. Spokojnosť bude na oboch stranách. 

Profimedia

 

 

Súvisiace články

Najčítanejšie