Jasno
14°
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
5 vecí, ktoré ženy robia a muži ich nikdy nepochopia: Pridali by ste ešte niečo do zoznamu?
Zdielať na

5 vecí, ktoré ženy robia a muži ich nikdy nepochopia: Pridali by ste ešte niečo do zoznamu?

Zdroj: unsplash/krisjanis-kazaks

Môžeme stokrát popierať vetu, že "muži sú z Marsu a ženy z Venuše". Stále existujú veci, v ktorých sa jednoducho mužské a ženské svety nepretnú. Na ktoré mužské otázky jednoducho my, ženy, nemáme žiadnu uspokojivú odpoveď?

Akú mániu má sympatická herečka Kristína Svarinská?

​1. Prečo musíš mať toľko topánok?  

Všimnite si láskavo nič nehovoriaceho slovíčka "toľko"? Čo to znamená – toľko? Poznám ženy, ktoré sa v nakupovaní topánok nevyžívajú, napriek tomu budú vždy vlastniť viac párov na všetky ročné obdobia, plus niekoľko párov tenisiek. Pokiaľ váš muž teda nie je metrosexuál, čokoľvek nad 5 párov mu bude pripadať ako "toľko topánok".  

Ak potrebujete chlapovi na túto zbytočnú otázku odpovedať, tu máte teda hneď niekoľko pádnych argumentov, ktoré môžete použiť:  

  • Keď sa to oplatí, vždy sa hodia ďalšie. 
  • Niekto zbiera známky, ja zbieram topánky. 
  • Sú to kamošky, ktoré ma nikdy nezradia. Rovnako ako podprsenky. 
  • Je to skvelá investícia do budúcnosti. 

Profimedia.sk

2. Prečo čítaš romantické bláboly? 

Nechápe váš partner potrebu zhltnúť na jeden nádych Stmievanie alebo Päťdesiat odtieňov šedej? Je dosť pravdepodobné, že v detstve nemiloval ani Šípkovú Ruženku alebo Popolušku.  

Dospelé ženy jednoducho zbožňujú rozprávky, rovnako ako malé dievčatká. Lenže ako mu vysvetliť, že aj keď ho milujete, od Edwarda Cullena alebo Christiana Greya má jednoducho ďaleko? Nijako. Nepochopí to. A pravdepodobne sa urazí.  

unsplash/giorgio-trovato

3. Prečo stále držíš diétu?  

Pretože som stále tučná! Muži nechápu, že diétu "stále" nedržíme. Presnejšie ju skôr stále začíname. Nie je fér, že im metabolizmus spaľuje rýchlejšie, a nie je fér, že oni pri pohľade do zrkadla nevidia všetky tie nedokonalosti, ktoré v ňom vidíme my. 

Nesnažte sa mu vysvetliť, čo vás na postave trápi a kde máte čo navyše, on to aj tak neuvidí. Rovnako ako vy nevidíte, že ste naozaj taká krásna, ako tvrdí váš muž. (V tom lepšom prípade!) Tu je to skrátka z oboch strán vopred prehratá bitka.  

Profimedia

4. Prečo kecáš s kamarátkou celé hodiny?   

Pretože si máme stále čo povedať! Na to však nasleduje ďalšia otázka: "A o čom sa preboha celú tú dobu bavíte?" Nooo, o všetkom. O ňom, o kolegyni, o práci, o Vianociach, o oblečení, kozmetike, deťoch... 

Áno, hoci mu poskytnete pomerne vyčerpávajúcu odpoveď, nie, stále to nepochopí. Jemu stačí minúta na to, aby sa s kamarátom dohovoril na pivo. My na to potrebujeme minút desať. V dobe neobmedzených volacích taríf je to ale predsa úplne jedno.   

unsplash/kevin-laminto

5. Prečo sa stále stresuješ toľkými vecami?  

A zase to slovíčko "toľko". Muži riešia jeden problém, my zvládame šalieť nad desiatimi zároveň. Zrejme za to môže tá prekliata schopnosť žien zvládať toľko vecí naraz. 

Nevieme problémy odsunúť do šuplíka. Musíme nad nimi premýšľať a riešiť ich. Všetky a stále. Takže prečo sa stále stresujeme toľkými vecami? Pretože jednoducho môžeme!  

Máte pocit, že by ste vedeli do tohto zoznamu dopísať ďalších desať vecí, ktorým muži vôbec nerozumejú? Napíšte nám!  

Profimedia

Súvisiace články

Najčítanejšie