Polojasno
22°
Bratislava
Pankrác, Pankrác
12.5.2024
Vravia vám, že ste očarujúca, no stále ste bez partnera? Tu je dôvod, prečo sú atraktívni ľudia častejšie single
Zdielať na

Vravia vám, že ste očarujúca, no stále ste bez partnera? Tu je dôvod, prečo sú atraktívni ľudia častejšie single

Zdroj: unsplash/ilya-pavlov

Domnievate sa, že atraktívni ľudia to majú vo vzťahu jednoduchšie? Nie vždy to tak je. Prečo sú takíto jedinci často nezadaní a osamelí?

Niekedy vám môže pripadať, že im všetko padá do lona – úspešná kariéra, množstvo priateľov, nespočetné množstvo darčekov a ctiteľov a v neposlednom rade veľa známostí s dobrými konexiami. Aj keď niekedy to tak šarmantní ľudia skutočne majú, nie je to pravidlo. Pekní a úspešní ľudia majú často veľké problémy so zoznamovaním. Toto môžu byť dôvody.

Dôvod č. 1: Ich vzhľad odrádza   

Krásni ľudia to mávajú vo vzťahoch, ale predovšetkým v zoznamovaní ťažké. Paradoxne to je spôsobené ich dokonalým upraveným vzhľadom. Býva to práve ich zovňajšok, ktorý ostatných odrádza. Iste si dokážete predstaviť, aké je náročné sa odvážiť osloviť toho, kto sa vám páči. A čo potom, keď pred niekým stojí žena so vzhľadom supermodelky. Väčšinu mužov jej vizáž okamžite zastraší nehľadiac na sympatie. Hlavou všetkým potenciálnym ctiteľom v takej chvíli prebehne pravdepodobne iba jediná myšlienka – „na takú Barbie nemám“ – bez toho, aby ju vôbec oslovili. 

unsplash/candice-picard

Dôvod č. 2: Ľudia im neveria a podozrievajú ich   

Ak si myslíte, že by ste ako bezchybná kráska pôsobili dôveryhodnejšie, ste na omyle. Naopak, mnohí považujú šarmantných jedincov za vypočítavých a nezriedkakedy majú pocit, že s nimi nehrajú fér. To potom vedie ku konfliktom v práci, keď sa kolegovia v ich blízkosti neustále obávajú o svoje miesto alebo povýšenie, ale aj v súkromí. Atraktívni ľudia k sebe priťahujú veľké množstvo nápadníkov, čo môže nútiť ich partnera neustále žiarliť a menej im dôverovať. Pre človeka po ich boku nemusí byť ľahké neustále „odrážať“ fronty lichotníkov a priateľov, ktorí vyhľadávajú blízkosť ich drahej polovičky. A to je zároveň dôvodom podozrievavosti vedúcej ku konfliktom a niekedy aj k rozpadu vzťahov atraktívnych jedincov.   

Dôvod č. 3: Všetkých napadne, že už sú zadaní   

Ostatní vám hovoria, že ste perfektná, a sama si tiež nepripadáte nijako škaredá, napriek tomu sa vám pozvánky na schôdzku práve nehrnú? Môže to byť tým, že druhí automaticky predpokladajú, že ste zadaná. Len málokto by u atraktívnych ľudí na prvý pohľad premýšľal o opaku. A ani vo chvíli, keď dáte najavo, že ste single, nie je vyhrané. Veľmi často prichádza opäť na rad dôvod č. 1. Tajný ctiteľ sa zľakne vašej krásy a berie nohy na ramená alebo sa rozhodne vás obdivovať iba platonicky.   

Profimedia

Dôvod č. 4: Bojí sa spoliehať na druhých   

Šarmantní ľudia sa zvyčajne nemôžu príliš spoliehať na ostatných. Obávajú sa, že ich druhí využívajú iba ako svoj doplnok, keď ich vezmú do spoločnosti. Vnútri sa cítia často osamelí a nepochopení, pretože ľuďom často záleží len na ich vzhľade, ale už nie na povahe. Ďalšou vecou je, že príťažlivé ženy občas muži chcú získať iba ako trofej, ktorú si vážia do chvíle, kým ju dostanú. Neriešia pritom ani to, či majú veľa spoločného, čo sa neskôr prejaví.   

Dôvod č. 5: Ostatní ich majú za snobov   

Či už tomu veríte alebo nie, aj pekní ľudia sa môžu hanbiť. A niekedy dokonca viac ako ostatní. Nadmiera pozornosti a obdivov im môže prekážať a niekedy by si kvôli tomu priali byť neviditeľní. Tento problém sa zďaleka netýka iba celebrít. Lenže okolie týchto jedincov si veľmi často zle vykladá také správanie ako nafúkané, prípadne snobské. Že by mohlo ísť o obyčajný ostych alebo prejav slušnosti, keď sa na chvíľu stiahnu do ústrania v snahe dopriať ostatným súkromie, mnohokrát nikoho ani nenapadne. 

unsplash/alexandru-zdrobau

Súvisiace články

Najčítanejšie