Oblačno
15°
Bratislava
Viola
18.5.2024
Vydrží vám manželstvo navždy? Toto o tom rozhoduje!
Zdielať na

Vydrží vám manželstvo navždy? Toto o tom rozhoduje!

Zdroj: Pixabay.com

Asi každý manželský pár by chcel ešte pred uzavretím sobáša vedieť, či práve ich zväzok vydrží navždy. Vyzerá to tak, že sa to dá aj veľmi ľahko zistiť...

Jednou z indícií, či váš vzťah naozaj vydrží, môžete nájsť na fotkách z detstva a mladosti. Psychológovia, ktorí sa výskumom zaoberali, totiž zistili súvis s intenzitou úsmevu a šťastným vzťahom.

Čo Rytmus prezradil o svojej najväčšej láske? Aj toto...

Mladí ľudia, ktorí sa na oficiálnych školských fotkách extrémne usmievali, mali aj šťastnejšie vzťahy. Výskumníci pri pohľade na fotky hodnotili nielen spomínajúcu intenzitu úsmevu, ale aj to, či sa im objavili vrásky okolo úst a očí. Aký bol výsledok? Tí, ktorých ohodnotili ako najviac usmievavých, z nich sa ani jeden nerozviedol. Naopak, tí, ktorí sa len mierne usmievali alebo boli zamračení, z nich sa každý štvrtý človek rozviedol. Vedci prišli k záveru, že človek, ktorý sa na fotkách tvári viac zachmúrene, je nachýlenejší k rozvodom... Podľa vedcov záleží aj na to, akým tónom sa s partnerom rozprávate. Tí, ktorí sa rozprávali s vyššie posadeným hlasom, prejavovali silnejšie emócie. Naopak, ak spolu jednali odmeraným hlasom a krikom, malo to negatívny vplyv na vzťah.

Pixabay.com

Vedci tiež zistili, že na manželstvo má veľký vplyv aj to, aký mali vzťah vaši rodičia, konkrétne matka. Ak išlo o matky, ktoré partnerov často striedali, podobne sa v živote správajú aj ich deti. Vedci, ktorí skúmali vyše 300 párov zistili, že takmer polovica z nich sa rozviedla do 16. roku trvania manželstva. Zaujímavé pritom bolo, že výskumníci prišli na to, že v týchto zväzkoch manžel neustále kritizoval priateľov svojej polovičky a to už počas prvého spoločného roka života. Usúdili preto, že to mali negatívny vplyv na vývoj samotného vzťahu.

Pixabay.com

Súvisiace články

Najčítanejšie