Jasno
30°
Bratislava
Božena
27.7.2024
Zmierte sa s tým! 10 vecí, ktoré na mužoch nikdy nezmeníte, tak sa zbytočne nesnažte!
Zdielať na

Zmierte sa s tým! 10 vecí, ktoré na mužoch nikdy nezmeníte, tak sa zbytočne nesnažte!

Zdroj: Profimedia

Vzťahy sú predovšetkým o kompromisoch. Existujú ale veci, ktoré na svojom partnerovi nikdy nezmeníte, či sa vám to páči alebo nie. Čo sa musíte naučiť tolerovať, aby ste boli vo vzťahu šťastní?

1. Vzťah k čistote   

Asi nikdy mu nevysvetlíte, že keď ustiela posteľ, musí narovnať prestieradlo a otočiť periny. Rovnako nepochopia, prečo majú ramienka visieť v skrini jedným smerom. Aby ste mohli žiť v mieri a nehandrkovať sa, zhodnite sa aspoň na tom, že tričko sa hádže do koša so špinavou bielizňou, keď sa spotí, a mastné miesto na nohaviciach sa nevsiakne, ale musí sa vyprať. Pokiaľ partner toto pochopí, viac po ňom nechcite. 

2. Jeho koníčky   

Či už ide o futbal, hokej alebo akýkoľvek iný šport, medzi vášho partnera a lásku k jeho obľúbenému tímu len tak niečo nevstúpi. Jeho oddanosť je skrátka absolútna. Vďaka internetu v mobile dnes už môže svoje zápasy sledovať neustále, či už ste na romantickej večeri alebo sa vám vydáva kamarátka. Keď jeho tím prehrá, je v depke a nerozveselíte ho absolútne ničím, aj keď sa budete snažiť akokoľvek. Jeho vášeň k športu skrátka nikdy nezlomíte. Môžete sa k nemu jedine pripojiť. Rovnaké pravidlo platí aj u milovníkov počítačových hier alebo lietadlových modelov. Podporujte jeho hobby a prejavte záujem. Uvidíte, že to ocení.   

unsplash/gustavo-ferreira

3. ​Piatkové večery pri pive   

Vaša polovička si, ako každý správny chlap, pravdepodobne potrpí na poriadne pivo. Každý muž má iný rituál. Jeden si fľašu otvorí večer pri televíznych novinách, iný nevynechá ani jeden piatkový večierok s kamarátmi. Či je to tak alebo onak, rozhodne mu v tom nebráňte. Ak má za sebou ťažký deň, jeho „radosť“ mu ho určite urobí príjemnejším. A že vy by ste radšej pohár vína pri dobrom filme? Zavolajte kamarátke!   

4. Ponožky nevymením...   

S mužmi a ich oblečením ženy bojujú pomerne často. Možno ho donútite zmeniť obutie či sako, rozhodne ale nepohnete s ponožkami. Muži ich skrátka vnímajú ako každodennú nutnosť a nehodlajú nad nimi premýšľať. Kým majú aspoň podobnú farbu, nosia ich ďalej a ďalej. A že vás rozčuľuje prederaná päta? Rozhodne za to partnerovi nenadávajte. On to skrátka nevidí. Až budete triediť bielizeň na pranie, jednoducho ich vyhoďte. Ani si to nevšimne.   

unsplash/taylor-deas

​5. Mamičkin miláčik   

Nech už je jeho vzťah s matkou akýkoľvek, nesnažte sa do neho zasahovať, nieto ho meniť. Puto medzi matkou a synom nedokážete preťať. Prihovorte sa, aby jej zavolal, povedzte svoj názor, ale v žiadnom prípade ho do ničoho nenúťte. V tejto oblasti nemáte žiadne právo na väčšiu intervenciu.  

6. Nechajte mu jeho zlozvyky  

Nikto nie je dokonalý. Aj váš partner má nejaký zlozvyk, o ktorom nechcete ani počuť. Či už je to cvikanie nechtov v najmenej vhodnú chvíľu, pľuvanie pri popoludňajšom behu alebo čokoľvek iné, kým vám to vyložene neubližuje, nechajte mu aspoň jeden taký prehrešok. Nemá cenu ho zbytočne otravovať, on s tým aj tak neprestane. Aspoň si ušetríte nervy pri zbytočných hádkach.  

unsplash/austin-distel

​7. Šikovný vodič  

Keď sedí za volantom, musí byť pánom situácie. Je nám jasné, že hocikedy viete, ktorá cesta je kratšia alebo že v druhom pruhu by mohol ísť rýchlejšie. Kým dodržiava zákon, je situácia pod jeho kontrolou. Pripomíname, že opačne to ale nefunguje. Auto je skrátka mužské územie, aj keď sú mnohokrát ženy rovnako schopné vodičky ako muži. Oni to nikdy nepriznajú.  

8. Domáci miláčikovia  

Muži vo všeobecnosti nemajú tendenciu priľnúť k zvieratám ako my ženy. Ak s vami „vyženie“ aj domáceho maznáčika, nenúťte ho, aby s ním bol hneď najlepší kamarát. Môj priateľ psíka zo začiatku nemal ani trochu rád. Prekážalo mu, že je malý, rozmaznaný, šteká. Nechcel s ním chodiť von ani sa s ním hrať. Postupom času sa spolu ale zžili a teraz sa žiadne víkendové ráno nezaobíde bez veselého vítania v posteli. A aj keď mi to nikdy neprizná, viem, že mu prirástol k srdcu a za nič by ho nevymenil.   

unsplash/eric-ward

9. Rodinné putá  

Nechceme porovnávať vašich príbuzných s domácimi zvieratami, ale aj u nich funguje rovnaké pravidlo. Nenúťte ho, aby s vaším bratom chodil na tenis alebo aby s vašou mamičkou trávil spoločné večery. Ak s nimi vychádza bez hádok a toleruje ich, uspokojte sa s tým a zbytočne naň netlačte. Pokiaľ bude stáť o bližší kontakt, nájde si k nim cestu sám. 

10. Hovor so mnou!  

Je nám jasné, že keď vidíte, že sa váš partner trápi, chcete mu pomôcť. Žena predsa svoje trápenie zdieľa a rozpráva sa o ňom s najbližšími. Nechce v tom byť skrátka sama. Po mužovi takéto správanie nemôžete chcieť. Jeden z minuloročných výskumov preukázal, že ženy majú v mozgu oveľa viac "rozprávacích hormónov" ako muži. Tým pádom sú oveľa zdieľanejšie a majú potrebu myšlienky ventilovať. Muži si svoje problémy radšej premyslia v súkromí a chcú sa s nimi ako správni muži pobiť sami. Dajte mu čas, keď sa na to bude cítiť, povie vám to sám. 

Profimedia

Súvisiace články

Najčítanejšie