Zatiahnuté, dažďové prehánky
13°
Bratislava
Ingrida
8.5.2024
Stála pri ňom do poslednej chvíle, zdedila milióny: Čo je dnes s najväčšou láskou Freddieho Mercuryho?
Zdielať na

Stála pri ňom do poslednej chvíle, zdedila milióny: Čo je dnes s najväčšou láskou Freddieho Mercuryho?

Zdroj: Instagram/maryaustinbiba

Patrí medzi najväčšie hudobné legendy všetkých čias, no okrem speváckeho talentu sa s ním spájal aj búrlivý milostný život. Hoci bol Freddie homosexuál, do konca života považoval za svoju najväčšiu lásku Mary Austin.

Keď sa spoznali, on bol ešte neznámy hanblivý mladík a ona pracovala v butiku s oblečením, mala iba 19 rokov. Aj keď ho najskôr odmietla, po pár mesiacoch už spolu žili a pár tvorili šesť rokov. Mary však zostala Freddieho láskou a spriaznenou dušou až do konca života.

Nenechajte si ujsť film Bohemian Rhapsody o fenomenálnom spevákovi Freddie Mercurym už túto sobotu o 20:35 na JOJke!

Love of My Life

Freddie sa zahľadel do mladučkej blonďavej predavačky Mary Austin a takmer okamžite  sa do seba zamilovali. Mary ho veľmi podporovala a skupine Queen sa rozbehla doslova rozprávková kariéra. 

Svojej láske venoval aj nádhernú pieseň Love of My Life a dokonca ju požiadal o ruku, no nikdy sa nevzali. Po šiestich rokoch vzťahu Mary cítila, že nie je všetko v poriadku a Freddie sa nakoniec priznal, že ho priťažujú muži. Hoci sa ich intímna láska skončila, zostali až do Freddieho smrti nerozlučnou dvojicou. Spevák jej dokonca kúpil dom hneď vedľa svojho, aby jej mohol byť stále nablízku.

Zobraziť tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa love of my Life ? (@maryaustinbiba)

„Všetci moji milenci sa ma pýtali, prečo nemôžu nahradiť Mary, ale to je jednoducho nemožné. Jediný človek, ktorý je pre mňa skutočným priateľom, je Mary, a ja nechcem nikoho iného, ​​je to moja spriaznená duša,“ povedal Mercury v časoch svojej najväčšej slávy. 

Zanechal jej obrovský majetok

Mary bola jednou z mála ľudí, ktorí vedeli, že Freddie je vážne chorý. Že trpí HIV, priznal verejnosti iba deň pred svojou smrťou.

„Keď zomrel, mala som pocit, že som stratila manžela, že odišla moja polovica,” povedala po jeho smrti zdrvená Mary. 

Zobraziť tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa love of my Life ? (@maryaustinbiba)

Freddie sa postaral o to, aby sa jeho milovaná Mary aj so svojou rodinou mala čo najlepšie aj po jeho odchode a odkázal jej polovicu svojho majetku, vrátane 20 miliónového domu v londýnskej časti Kensington, kde nakoniec aj zomrel. 

Mercury mal od Mary jediné želanie, chcel byť spopolnený a poprosil ju, aby sa svet nikdy nedozvedel, kde sú jeho pozostatky. Mary priznala, že to bola veľmi ťažká úloha a až dva roky po jeho smrti sa jej podarilo vyniesť z domu urnu s popolom a ukryť ju na tajné miesto, o ktorom nevie ani jeho najbližšia rodina. 

Zobraziť tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Freddie Mercury (@freddiemercury)

„Freddie chcel, aby miesto jeho posledného odpočinku bolo tajné, pretože vedel, že fanúšikovia zničia jeho hrob, ak sa dozvedia, kde je pochovaný, a to nechcel. Pravdu som neprezradila ani jeho matke. Počas svojho života som ho nezradila, takže ho nezradím ani po smrti,“ povedala Mary Austin. 

"Nikto sa nikdy nedozvie, kde je pochovaný, pretože presne takto si to želal,“ cituje Mary mirror.co.uk.  

Mary žije v dome po Freddiem dodnes. Má 71 rokov a podľa susedov žije pokojným životom a verejnosti sa vyhýba. Má dvoch synov a hoci mala v živote niekoľko partnerov, nikdy sa nevydala. Aj pre ňu bol Freddie najbližším človekom a najväčšou láskou, ktorú už nikdy nikto neprekonal…

Zobraziť tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa ?????? (@_queen_borhap)

Súvisiace články

Najčítanejšie