Polojasno
15°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Štíhly pás a veľké prsia nie sú najdôležitejšie: 10 vecí, ktoré chcú muži od žien oveľa viac
Zdielať na

Štíhly pás a veľké prsia nie sú najdôležitejšie: 10 vecí, ktoré chcú muži od žien oveľa viac

Zdroj: unsplash.com/scott-broome

Máme jasno v tom, čo chceme od svojich partnerov. Viete ale, po čom túžia muži? Zistili sme, čo je pre nich skutočne dôležité. Prekvapí vás, čo je pre nich dôležitejšie ako výzor!

Ktorý chlap by nechcel partnerku, ktorá sa o seba stará a vyzerá stále príťažlivo? No iba pekný obal pri dlhodobom vzťahu mužom nestačí! Toto sú veci, ktoré muži na ženách oceňujú najviac!

1. Pocit poriadneho chlapa 

Rovnako ako sa my túžime cítiť vedľa partnera žensky, chcú si páni pripadať ako poriadni chlapi. „Prial by som si ženu, ktorá vo mne bude vyvolávať pocity, ako sú sila, dôvera, mužnosť a úcta,“ vymenúva tridsaťpäťročný Jiří. Problém je, že zvlášť v dlhodobých vzťahoch máme občas tendenciu vidieť skôr slabiny ako prednosti, takže neustálym kritizovaním, alebo dokonca posmievaním sa mužnosť v partnerovi ubíjame. Hľadať ju potom môže v náručí inej. 

unsplash.com/candice-picard

2. Aby vedela variť 

"Možno ma niektoré ženy za toto ukameňujú, ale faktom je, že zbožňujem ženy, ktoré vedia variť. Bohužiaľ v dnešnej dobe, keď sú ženy rovnako vyťažené ako my muži, je ťažké nejakú takú nájsť. Spoločnú večeru považujem za symbol rodinnej súdržnosti," hovorí dvadsaťdeväťročný Honza. Nejde o to, aby ste boli otrokyňou kuchyne, ale taká domáca polievka alebo vôňa bábovky pôsobí na muža ako afrodiziakum

3. Nudu nie! 

„Chodil som asi s tromi dievčatami, ktoré síce boli krásne, ale zároveň trochu... nudné. Hovorili len o tom, čo videli v televízii alebo čo je módne a čo nie je. Chcem ženu, ktorá ma nebude nudiť a ktorá bude nielen pekná, ale tiež premýšľavá,“ tvrdí dvadsaťsedemročný Dalibor. Úprimne, módu a seriály môžete preberať s kamarátkami, na tieto témy si páni veľmi nepotrpia. 

4. Hrejivé zázemie 

Zatiaľ čo my hľadáme vlastné hranice, slobodu a sebarealizáciu, veľa mužov sníva o klasickom rodinnom modeli, keď žena vytvára teplo domova. „Ja by som si osobne prial ženu, s ktorou sa budem môcť usadiť a u ktorej sa budem cítiť v bezpečí. Ženu, ktorá pocit bezpečia bude vytvárať, podobne ako to robila moja matka. Mať sa kam vracať a vedieť, že ona je tým spojítkom rodiny,“ zveruje sa tridsaťdvaročný Martin. 

unsplash.com

5. Láskavosť a jemnosť 

„Rovnoprávnosť je asi fajn, ale nechápem, prečo ženy začali hovoriť vulgárne a správať sa hrubo. Kam sa stratila láskavosť a ženská neha?“ Takto si povzdychol päťdesiatročný Láďa. Páni sa zmierili s tým, že vieme vymeniť pneumatiku a riadiť firmu, ale túžia po tom, aby sme pôsobili krehko aspoň doma. Stúpa im tak pocit mužnosti. 

6. Žiadne búrky

Až keď sa mi tridsaťpäťročný David zveril s tým, že nechce ženu, ktorá sa stále rúca a plače a ktoré sa každých päť minút menia emócie, došlo mi to. Pre mužov je ťažké vyrovnať sa s tým, ako ľahko sa nám zmení nálada nielen podľa toho, čo sa deje, ale napríklad aj podľa hladiny hormónov v tele. A aj keď emócie k ženskému svetu jednoznačne patria, je dobré učiť sa s nimi zaobchádzať. 

7. Aby mala ambície 

„Jasné, rád sa starám a organizujem, ale tiež milujem ženy, s ktorými sa dá plánovať. Nechcem robiť všetky rozhodnutia sám. Potrebujem vizionára, ktorý vidí, čo bude za týždeň. Takže chcem ženu, ktorá je ochotná posunúť našu rodinu dopredu, ktorá je nielen dobrá mama, ale je tiež úspešná vo svojej profesii. Akonáhle žena nemá ambície, nie je to dobré,“ dopĺňa požiadavky niektorých mužov tridsaťpäťročný Max. Na tom sa s ním zhodneme. Žiadna z nás nechce byť úplne závislá od partnera. 

unsplash.com

8. Povzbudzovanie a chvála 

„Desať rokov som žil v manželstve, v ktorom som si pripadal ako piate kolo pri vozidle. Všetko som robil zle. Málo zarábal, veľmi mlčal, bol som pomalý… Po rozvode som si našiel ženu, ktorá ma berie takého, aký som, a často ma chváli. A viete čo? Zrazu zarábam viac, rád sa rozprávam a možno som aj málinko zrýchlil tempo,“ opisuje celkom jednoduchý mechanizmus štyridsaťročný Michal. Na nás to platí podobne. Všimnite si, s akou láskou upečiete koláč partnerovi, ktorý vám ho vychváli do neba. Pre veľa ľudí ich totiž pochvala najväčším hnacím motorom.

9. Túlenie a dotyky 

Myslíte si, že len ženy túžia po objímaní, držaní sa za ruky alebo puse na dobré ráno? Dvadsaťdeväťročný Zbyněk tvrdí, že toto potrebuje aj veľa mužov. „Je lákavé mať ženu, ktorá bude hrejivá a bude sa ma dotýkať a hladkať ma. Náhodne ma pobozká na tvár, objíme ma a spýta sa, aký som mal deň. Prial by som si partnerku, ktorá vo mne vyvolá pocit, že som naozaj milovaný.“ 

10. Sex, sex, sex 

„Aj po tridsiatich rokoch manželstva je pre mňa sex extrémne dôležitý. Vedľa ženy, ktorá mi ho odopiera a neužíva si milovanie, by som bol nešťastný. Moja partnerka taká našťastie nie je. Aj to je dôvod, prečo sme spolu tak dlho,“ zveruje sa 51-ročný Ivan. Ostatne to, že pre dlhodobý vzťah sú dôležité vášeň, sex a intimita, tvrdia aj psychológovia.

Profimedia

Súvisiace články

Najčítanejšie