Jasno
15°
Bratislava
Blažena
11.5.2024
Každý má vraj iba tri šance zamilovať sa: Najšťastnejší sú tí, ktorí prežili každú z nich
Zdielať na

Každý má vraj iba tri šance zamilovať sa: Najšťastnejší sú tí, ktorí prežili každú z nich

Zdroj: unsplash.com/lauren-richmond

Vzťahov môžeme mať počas života niekoľko, ale skutočne sa zamilovať, je podľa psychológov možné iba trikrát. Každá táto skúsenosť s láskou je vraj dôležitá a dokonca nutná na to, aby sme mohli byť vo vzťahu naozaj šťastní.

Detská láska, platonická láska, láska na diaľku, vášnivá láska, osudová láska... Má mnoho podôb, ale vždy rovnakú silu. Ľúbiť a milovať je však rozdiel. Odborníci tvrdia, že za svoj život sa môžeme naozaj zamilovať iba trikrát, píše curiousmindmagazine.com. Zažili ste už aspoň jednu z týchto lások?

Aj táto zaľúbená dvojica si toho za krátky čas už stihla prežiť dosť...

1. Rozprávková láska

Prvá láska, ktorá príde väčšinou ešte vo veľmi mladom veku. Máme pocit, že zažívame presne to, o čom sa píše v rozprávkach. Ružové okuliare máme pevne nasadené a máme pocit, že po boku milovanej osoby zostaneme navždy v bezpečí. Veľmi nám záleží, ako náš vzťah pôsobí navonok a popravde, riešime to viac ako to, čo skutočne cítime. Je krásne túto lásku zažiť, ale takmer nemožné je v nej zotrvať. 

unsplash.com

2. Komplikovaná láska

Druhá láska nášho života je najzložitejšia. Sme presvedčení, že sme sa poučili z predchádzajúcich skúseností a volíme často úplne iný typ partnera. Alebo si to aspoň myslíme. Väčšinou sa však stretneme s tým, že práve tento partner sa začne prejavovať ako manipulátor a klamár, môže nás aj hlboko zraniť. Silou mocou sa snažíme zachrániť vzťah, v ktorom sa však jednoznačne o šťastí nedá hovoriť. Ide skôr o drámu s občasnými okamihmi šťastia. Tento druh lásky nás má naučiť, že vzťah musí byť o rovnováhe. To, čo dávate, musíte dostávať aj späť. 

unsplash.com

3. Zrelá láska

Tento typ lásky sa väčšinou objaví vtedy, keď sa už pomaly vzdávate nádejí na pekný vzťah. Ste zrelší, máte už niečo za sebou, a rovnako zrelšie máte aj názory. Nemáte prehnané očakávania a viete, že žiaden chlap na svete nie je úplne ideálny. Nehľadáte dokonalosť v žiadnom smere, stačí vám mať po boku človeka, na ktorého sa môžete spoľahnúť, je vám oporou a cítite sa s ním dobre. V tejto fáze sme pripravení prijať muža takého, aký je, a to isté platí aj z jeho strany. Táto láska nás naučí, že dobrý a spokojný vzťah vôbec nemusí byť dokonalý. K životu patria aj hádky, drobné nezhody a krízy. Ak obaja partneri naozaj chcú, všetko prekonajú. Takáto zrelá láska môže vydržať do konca života.

unsplash.com/gabby-orcutt

 

Súvisiace články

Najčítanejšie