Skoro jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Láskyplné slová vdovy Ivany k 2. výročiu smrti Karla Gotta: Jej slová vás rozplačú...
Zdielať na

Láskyplné slová vdovy Ivany k 2. výročiu smrti Karla Gotta: Jej slová vás rozplačú...

Zdroj: Instagram/KG

1. októbra uplynuli už dva roky od smrti legendy menom Karel Gott. Toto smutné výročie si pripomenula aj maestrova najbližšia rodina, ktorá sa s jeho odchodom stále nedokáže zmieriť.

Uplynuli už dva roky od momentu, kedy Českom a Slovenskom obletela smutná správa. Karel Gott prehral boj s rakovinou a zomrel. V ten deň nebol asi človek, ktorého by jeho smrť nejako nezasiahla. Na večný odpočinok totiž odišla jedna z najväčších speváckych legiend.

​Po Gottovi ostala vdova Ivana a jeho dve najmladšie dcéry, ktoré vyrastajú bez otca. Ivana sa stiahla do úzadia a na verejnosti sa vôbec neobjavovala. V tichosti však pracovala na dielach, ktoré maestro už nestihol dokončiť. A presne k druhému výročiu smrti svojej najväčšej láske venovala úprimné a intímne slová, ktoré rozcítili tisíce ľudí. 

Profimedia.sk

​"1. október. Dátum, ktorý mám už navždy vrytý do pamäti. Sú to už dva roky, čo s nami, drahý Karel, nie si. Naše dcéry už nie sú dievčatká, ale veľké slečny. Mal by si z nich veľkú radosť. Veľmi nám chýbaš! Bolí to! Stále rovnako! Spomíname si na každý deň po tvojom boku. Som vďačná za tých 20 rokov v tvojom náručí. Bol si vždy pri mne, miloval si ma napriek názorom z okolia, veril si rovnako ako ja v našu večnú lásku. Zastával si sa ma, keď ma niektorí kritizovali. Bol si môj rytier, ktorý bojoval za pravdu a spravodlivosť, i keď niekedy márne... Bola som šťastná, že som ti tvoju rytierskosť mohla oplatiť a stáť pri tebe až do samotného konca a odprevadiť ťa s dcérami z tvojho milovaného domova na druhý breh... Bál si sa odísť, pretože si mal obavy, čo s nami potom bude...Ďakujem ti za všetko, čo som sa od tebe za takmer polovicu môjho života po tvojom boku naučila. Ďakujem ti za ten najväčší dar, ktorý si mi mohol dať - naše dcéry! Ďakujem ti za krásne spoločné roky, nebolo to ku koncu ľahké, ale štyri roky choroby sme zvládli, myslím, veľmi dôstojne!" opísala citlivo svoje pocity, ktoré Ivana prežíva. 

Súvisiace články

Najčítanejšie