Zatiahnuté
11°
Bratislava
Danica, Dana
16.4.2024
10 rád psychológov, ktoré vám zlepšia vzťah: TOTO robte každý večer a uvidíte tú zmenu
Zdielať na

10 rád psychológov, ktoré vám zlepšia vzťah: TOTO robte každý večer a uvidíte tú zmenu

Zdroj: unsplash.com

Rozmýšľali ste niekedy nad tým, prečo sú niektoré páry oveľa šťastnejšie a spokojnejšie, ako iné? Podľa odborníkov je veľmi dôležité, aby ste s partnerom strávili nejaký čas predtým, než si ľahnete do postele.

Odborné štúdie dokázali, že väčšina ľudí si vôbec neuvedomuje, aký dôležitý je spoločne strávený čas predtým, ako pôjdete spať. Správne tušíte, že mobil v ruke či oči hľadiace na monitor to určite nie sú.

Šťastné a spokojné dvojice robia večer veci, ktorými si svoj vzťah ešte upevňujú. Skúste to tiež a uvidíte, čo všetko sa vo vašom živote zmení!

1. Stíšte mobilné telefóny a odložte ich

Vedci potvrdzujú, že závislosť na sociálnych sieťach zhoršuje partnerský vzťah a ak trávite spoločný čas v posteli každý na svojom mobilnom telefóne, začne viaznuť aj vzájomná komunikácia. Mobil skrátka do postele nepatrí. Radšej sa rozprávajte. Ak to nemôžete vydržať, dajte si aspoň pravidlo, že telefón vždy o 21. hodine odložíte.

2. Vykašlite sa na prácu

Skúste zabudnúť na prácu a „odstrihnite sa.“ Je oveľa lepšie tráviť čas v posteli rozprávaním a odpočívaním, aby ste ďalší deň mohli byť produktívni. Spoločná komunikácia v posteli prepája páry emocionálne, pomáha vám zabúdať na problémy a vy sa cítite uvoľnene. Vyhnite sa však témam akými je práca alebo finančné problémy.

3. Rozprávajte sa a maznajte sa

Venujte pozornosť vzájomným pocitom. Povedzte si navzájom, čo vás trápi a aké máte problémy. Možno nenájdete ihneď riešenie, ale mať sa komu zveriť a vzájomne sa vypočuť, je tiež dôležité. Pokúste sa zabudnúť na všetko, čo sa v ten deň udialo a povedzte svojmu partnerovi, ako veľmi ho milujete.

Profimedia

4. Zabudnite na hádky

Snažte sa nikdy sa večer nehádať a problémy si vyriešte skôr, ako sa budete pripravovať na spánok. V posteli sa nikdy nehádajte. Po prvé sa vám bude zle spať a ráno sa prebudíte s nedostatkom energie a s bolesťou hlavy.

5. Choďte spať spolu v rovnakom čase

Mnoho párov sa nevidí celý deň a do postele chodia každý v inú hodinu. Podľa psychológa Curta Smitha, šťastné páry, ktoré si napríklad spoločne čistia zuby a do postele si líhajú v rovnaký čas, si oveľa lepšie zachovajú intimitu vo vzťahu.

6. Spite bez detí

Vaša posteľ by mala zostať ako centrum intimity a priestor, ktorý je len váš. Preto tam nenechávajte spať vaše deti. Výnimkou je situácia, kedy majú napríklad nočné mory a podobne.

unsplash.com

7. Nezdieľajte vašu posteľ s domácimi miláčikmi

63% ľudí spí so svojím miláčikom v posteli. Je ale potvrdené, že to ruší váš spánok a zhoršuje jeho kvalitu.

8. Nepite alkohol a nefajčite

Veľa ľudí si pred spaním dáva pohárik vína, aby si navodili romantickú atmosféru. Spôsobuje to však nespavosť, bolesť hlavy a tiež chrápanie. Nikotín tiež narušuje pokojný spánok.

9. Doprajte si vzájomnú masáž

Masáž uvoľňuje telo aj myseľ a lepšie sa po nej spí. Je to ten najlepší prostriedok na uvoľnenie a vzájomné zblíženie.

10. Nezabúdajte na bozky a objatia

Nezabudnite si pred spaním dopriať pár bozkov a objatí. Je dokázané, že partneri sú potom spokojnejší, uvoľnenejší a šťastnejší.

unsplash.com

 

Súvisiace články

Najčítanejšie