Zatiahnuté
Bratislava
Vojtech
23.4.2024
Prečo muži opúšťajú ženy, aj keď ich stále milujú? TOTO sú dôvody!
Zdielať na

Prečo muži opúšťajú ženy, aj keď ich stále milujú? TOTO sú dôvody!

Zdroj: Profimedia

Čím to je, že čoraz viac mužov opúšťa partnerky a rodinu aj vtedy, keď im na prvý pohľad nič nechýba a dokonca svoju polovičku stále ľúbia?

Žiaľ, žijeme v dobe, kedy sú rozvody a rozchody na dennom poriadku a láska na celý život sa nám zdá už takmer nereálna.

Prečo stroskotalo dlhoročné manželstvo Kramárovcov?

​Najčastejšími dôvodmi rozvodov sú rozdielnosť pováh, názorov a záujmov ale aj nevera, nezáujem o rodinu či alkoholizmus, čo sa ešte dá pochopiť. Horšie však je, ak muž odíde od partnerky aj keď sa nič také nestalo a neprestal ju ani milovať. Odborníci na vzťahy dali dokopy dôvody, pre ktoré sa to stáva najčastejšie.

Vysoké nároky

Muži potrebujú dostatok času a priestoru iba pre seba, ale často majú pocit, že o to v dlhodobom vzťahu pomaly ale isto prichádzajú. Akonáhle cítia, že je na nich vyvíjaný príliš veľký tlak, môžu vycúvať. Dajte mu pocítiť, že si vážite, čo všetko pre vás robí a nepreháňajte to s nárokmi a očakávaniami. Keď mu necháte viac voľna, bude taký spokojný, že toho urobí nabudúce viac aj dobrovoľne.

Nedostatok rešpektu

Pre mužov je nesmierne náročné žiť so ženou, ktorá ich nerešpektuje. Úplne v každom vzťahu je dôležité, aby sa obaja partneri rešpektovali a vážili si jeden druhého. Bez toho sa človek nemôže cítiť milovaný. Muži potrebujú vedieť a cítiť, že na ich názore záleží a potrebujú niekoho, kto ich akceptuje.

Pocit nedostatočnosti

Tento bod úzko súvisí s predchádzajúcim chýbajúcim rešpektom. Ak je žena príliš agresívna a chce všetko riadiť, muž sa začne cítiť pod tlakom. Ak mužovi dávate neustále najavo, že nie je dostatočne dobrý, znižujete aj jeho ego. Nikto nemá rád, ak musí neustále počúvať rozkazy, týmto ho postupne donútite uzavrieť sa a tým váš vzťah pochováte.

Priveľa emócií

Ženy prirodzene všetko viac a intenzívnejšie prežívajú a na mužov je toho často priveľa. Postupne si môžu stavať akúsi emocionálnu bariéru a ak si to žena nevšimne, môže sa jej úplne vzdialiť. Skúste sa namiesto výbuchov a teatrálnych výstupov viac rozprávať, zaujímajte sa o pocity toho druhého, ale prirodzene. Emocionálne nestabilný vzťah je často dôvodom, pre ktorý muži zo vzťahu vycúvajú.

Nezabúdajte na to, že zdravé a fungujúce vzťahy sú založené na vernosti a dôvere, iba tak môžu byť spokojné a šťastné obe strany. Čo nám ešte radia odborníci na vzťahy?

“Viac sa rozprávať, byť vzájomne úprimní a kritiku brať ako výzvu k zlepšovaniu sa. Nebojte sa povedať, čo vám na partnerovi prekáža a neurazte sa, ak vám niečo vytkne on. Ak si splníte svoje požiadavky, váš vzťah sa nielen udrží, ale aj zlepší!”  

Profimedia

Súvisiace články

Najčítanejšie