Skoro jasno
20°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Manželia prezradili tajomstvo ich šťastného vzťahu: Tento rituál dodržujú už 7 rokov
Zdielať na

Manželia prezradili tajomstvo ich šťastného vzťahu: Tento rituál dodržujú už 7 rokov

Zdroj: brightside.me

Táto dvojica rozhodne nie je jediná, ktorej ku šťastiu a spokojnosti vo vzťahu pomáha niečo, čo si mnohí z nás nedokážu v partnerstve ani predstaviť.

Tajomstvo šťastného vzťahu tohto páru spočíva v spôsobe, akým v noci spia. Spolu sú osem rokov a z toho sedem rokov spia každý v inej izbe.

Catherine Zeta-Jones a Michael Douglas nedávno navštívili Slovensko. Vedeli ste, že aj oni spávajú celé roky v oddelených spálňach?

​Dôvod, prečo sa manželia rozhodli nezdieľať v noci spoločné lôžko nie je ten, že by sa hádali kvôli deťom, pretože zatiaľ žiadne nemajú. Robia to, lebo im to tak vyhovuje. Zdá sa vám to zvláštne? Oni tvrdia, že práve toto je dôvod, prečo im to klape lepšie, ako na začiatku vzťahu.

Ako to všetko začalo

„V jednu noc som sa zobudila sama v posteli, pritom som si bola istá, že sme šli spať s partnerom spolu. Ráno som ho našla spať na gauči. Keď sa to opakovalo čoraz častejšie, zistili sme, že sme sa vzájomne počas spánku rušili a nikdy sme sa poriadne nevyspali. Bolo to nielen chrápaním, ale aj odlišným spánkovým režimom,“ spomína žena, ktorá si kvôli flexibilnej práci mohla dlhšie pospať, kým jej manžel musel naopak vstávať veľmi skoro. Rozhodli sa preto, že vyskúšajú spať oddelene, každý v inej izbe. Našťastie, priestoru mali dosť.

brightside.me

Pozitíva sa prejavili okamžite

„Ak mám byť úprimná, zo začiatku to bolo pre mňa zvláštne. Bola som aj zo svojej rodiny zvyknutá, že manželia spia spoločne. Moji rodičia začali spávať oddelene, ale až po 25-tich rokoch od svadby. Ale keď som videla, ako dobre sa môj partner cítil, zaspával rýchlejšie a mal kvalitný spánok, ráno dokonca pripravil raňajky pre nás oboch, tiež som si uvedomila, že mám oveľa viac energie,“ spomína mladá žena.

Oddelené spálne = lepší vzťah?

Obaja manželia tvrdia, že spánok v oddelených spálňach ich vzťahu výrazne prospel. Nielen že sú spokojnejší, keďže sa kvalitne vyspia každú noc, ale cítia sa viac nezávislo a uvoľnene.

Pár sa stretáva často s názormi, že by ľuďom chýbali dotyky či objatia. Tých si však dvojica užije aj počas dňa, nemusia si to odkladať na večer. „Čo sa týka intímnych chvíľ, rovnako nikto nepovedal, že sa musia konať pred spaním. A keby aj hej, po sexe sa môže každý vrátiť do svojej postele,“ pochvaľuje si šťastná manželka.

brightside.me

​Možno na tom skutočne niečo bude. K oddeleným spálňam sa priznali napríklad aj manželia Clooneyovci, dôvodom bolo vraj hlasné Georgovo chrápanie. Ďalšou známou dvojicou, ktorá roky spáva oddelene je Catherine Zeta-Jones a Michael Douglas. Ich 19-ročné manželstvo je možno dôkazom toho, že to naozaj funguje. Vyskúšali by ste si to aj vy?

Súvisiace články

Najčítanejšie