Polojasno
Bratislava
Jela
19.4.2024
Na výške záleží! Odborníci potvrdili, ktoré dvojice majú najšťastnejšie manželstvo
Zdielať na

Na výške záleží! Odborníci potvrdili, ktoré dvojice majú najšťastnejšie manželstvo

Zdroj: unsplash.com

Možno vás to prekvapí, ale aj výška partnerov môže o budúcnosti ich vzťahu veľa prezradiť. Existujú totiž páry, ktorým to jednoznačne funguje lepšie, ako ostatným.

Ak ste nižšie ako váš partner, máte podľa odborníkov vyššiu pravdepodobnosť, že spolu budete spokojnejší a šťastnejší. A nielen to. Muži, ktorí merajú v priemere okolo 1,8 metra, sú tiež úspešnejší v práci a viac zarobia. Čo vy na to? Veríte vedeckým záverom?

Výskum vykonávali odborníčky Anne Case a Christina Paxson z Princetonskej univerzity a zistili počas neho, že čím sú muži vyšší, tým lepšie pre ženy. A to vo všetkých smeroch!

Muž vysoký približne 1,8 metra a viac, môže podľa ich záverov zarobiť zhruba o 166-tisíc dolárov viac počas tridsaťročnej kariéry než muž, ktorý meria "len" 1,7 metra! Podľa výskumov je zvýšenie postavy o desať centimetrov spojené s nárastom príjmu alebo zárobku o 2 až 2,5 percenta!

Ďalšie štúdie potvrdzujú, že výška je tiež spojená s dominanciou v zamestnaní a spoločenským postavením. Podľa nej majú vysokí muži väčšiu šancu dosiahnuť v kariére vysoké ciele. Častejšie tiež šéfujú a zúčastňujú sa spoločenských aktivít.

A pokiaľ ide o spokojnosť v partnerských vzťahoch, aj tu je výška mužov dôležitá. Poľský antropológ Boguslaw Pawlowski dokonca zistil, že pri výbere životného partnera by sme nemali pozerať na peniaze, rešpekt a dôveryhodnosť, ale na výškový rozdiel medzi partnermi! Výrazne vyšší muž je veľkým predpokladom na to, že bude dvojica šťastná.

Čo si myslíte o výsledkoch tejto štúdie? Môže na tom skutočne niečo byť?

unsplash.com

Súvisiace články

Najčítanejšie