Skoro jasno
12°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Páry, ktoré používajú jedno slovo, sú vraj šťastnejšie: Ako často HO vyslovujete vy?
Zdielať na

Páry, ktoré používajú jedno slovo, sú vraj šťastnejšie: Ako často HO vyslovujete vy?

Zdroj: unsplash.com

Ak si myslíte, že ide o nejaké vyjadrenie lásky, mýlite sa! Prekvapí vás, čo najnovšie zistili odborníci na vzťahy.

Aj vy ste tipovali, že ide o nejaký prejav lásky, dôvery či rešpektu? Odborné výskumy ukázali, že šťastnejší vzťah majú dvojice, ktoré často hovoria niečo úplne iné.

unsplash.com

Možno vás to prekvapí a možno ani nie, ale ide o slovo, ktoré práve mnohým lezie na nervy.

Najnovší výskum z University of California Riverside analyzoval 30 štúdií s takmer 5300 účastníkmi a zistil, že páry, ktoré často hovoria "my" alebo "nás", majú úspešnejšie a šťastnejšie vzťahy.

Vedúci štúdie Megan Robbins naznačil, že práve poukazovanie na to, že dvojica tvorí pár, čiže používanie slova “my” je ukazovateľom vzájomnej závislosti, čo znamená, že dvaja ľudia hrajú úlohu vo vzájomných myšlienkach, pocitoch a správaní. Toto všetko signalizuje zmenu myslenia, od seba – ja, prirodzene prešli na my – nás.

Vzájomná (zdravá) závislosť je teda spojená s fungujúcimi vzťahmi, patrí sem tiež vzájomná podpora v ťažkých situáciách a spoločné rozhodovanie.

Okrem toho, že páry, ktoré často používajú “my” sú šťastnejšie, výskum u nich potvrdil tiež lepšie duševné a fyzické zdravie a tiež aj to, že sa po zdravotnej stránke o seba starajú viac.

Neviem, ako vy, ale my s manželom sme podľa tohto výskumu celkom šťastný pár…

unsplash.com

Súvisiace články

Najčítanejšie